cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Други

ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ НА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ, София, 2004

20 Декември 2004

"Данъчно облагане на юридически лица с нестопанска цел” е издание на Българския център за нестопанско право, създадено с подкрепата на Международния център за нестопанско право със средства, предоставени от Американската агенция за международно развитие.

 

Книгата представя актуалния данъчен режим на юридическите лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за 2004 г. Целта на изданието е да даде отговори на ясен и достъпен език на повечето въпроси, свързани с данъчните задължения на неправителствените организации. То е част от поредица материали на Българския център за нестопанско право, имаща за цел да изясни различни правни аспекти от дейността на ЮЛНЦ.

 

Авторите на книгата Илиан Крилов и Митко Стойков са експерти от дирекция “Данъчна политика” към Министерство на финансите и от Главна данъчна дирекция. Те са положили усилия да представят възможно най-пълна картина на данъчното облагане на неправителствените организации в България. В нея са включени въпроси и отговори относно общите задължения на всички данъчни субекти (както и санкциите за неспазването им), за данъчното облагане на стопанската и нестопанската дейност, за данъците при източника и патентния данък, за данъчното облагане на даренията и дарителите, за различни видове местни данъци и такси.

 

Стремежът на Българския център за нестопанско право е тази книга да се превърне в ценно помагало, както за ръководителите и финансовите експерти в неправителствените организации, така и за данъчните служители. По този начин организацията се надява да подпомогне за изграждането на единна данъчна практика в страната.

назад