cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК

Изложба "СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството" 2019

12 Септември 2019

Изложбата "СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството" 2019 представя отличените авторски творби във второто издание на конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК.

Артистичната експозиция е инициатива на Български център за нестопанско право, с която искахме да поставим на дневен ред важната тема за нашите права и свободи и колко е важно да можем да се сдружаваме в името на общи каузи и да работим за важни социални проблеми, да се събираме мирно и да изразяваме позицията си свободно, на открито и на глас, без цензура и ограничения. Това е и целта на изложбата - да „боде“ вниманието, да възпитава чувствителност и да разказва за истории, при които тези права влизат в действие.

Свали от тук - изложба "СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството" 2019

Download from here - exhibition "WAKENING: Rights through the Eyes of Art" 2019

 

Прочети тук - отличените текстове в изложбата

Read here - the awarded exhibition texts

 

Фотогалерия - Откриване на изложба "Събуждане: Правата през погледа на изкуството" в Зона 21 на 5 август 2019 г.

 

__________________________________

Инициативите се проведоха в рамките на проект „ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК – децата творят права“ на Български център за нестопанско право, финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2019. Изложбата е част от кампанията "Civil Alarm Clock - Empowering the rights through the language of arts", реализирана в партньорство с CeRe - Resource Center for Public Participation, Румъния, и с финансовата подкрепа на Black Sea Trust.

/////////////

The initiatives were realized within the project "Civil Alarm Clock - Children Create Rights" of Bulgarian Center for Not-for-Profit Law, financed by the Culture Programme of Sofia Municipality for 2019. The exhibition was part of the campaign "Civil Alarm Clock - Empowering the rights through the language of arts”, implemented in partnership with CeRe, Romania, and with the financial support of Black Sea Trust for Regional Cooperation.

назад