cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Други

Стаж в БЦНП

6 Август 2019

Български център за нестопанско право (БЦНП) е фондация в обществена полза, регистрирана през 2001 г. Нашата мисия е да оказваме подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България, защото вярваме, че развитието на правната рамка на нестопанските организации е основен механизъм за създаване на независимо и проспериращо гражданско общество.

Стажантите и доброволците са неразделна част от нашия динамичен екип и ние високо ценим техните усилия, творчество и принос.

Какво ще научиш при нас  

  • Що е то нестопанско право – по време на стажантската програма ще се запознаеш със смисъла и важността на свободата на правото на сдружаване – на международно и национално ниво.
  • За създаването на юридическо лице с нестопанска цел – от идеята през учредяването и регистрацията до реални ситуации, пред които се изправят гражданските организации в своята ежедневна работа в полза на обществото.
  • За участието на гражданите в законотворческия процес – ще имаш възможността да разбереш как граждани и НПО могат да участват в работни групи за изготвяне на законопроекти, как трябва да се застъпват за приемането на нормативни актове пред отговорните институции и какъв е процесът на внасяне и приемане на законопроекти в Народното събрание.
  • Как да пишеш вдъхновяващо за своята кауза – теоретични и практически занимания, свързани с  писане на новини и истории за вдъхновяващи каузи и хора.

Стажантската ни програма е предизвикателство и интересно преживяване за тези, които имат желание да работят за подобряване на средата чрез изграждането на независимо гражданско общество, което реално участва в развитието на страната ни.

Какво търсим ние

Теб, ако:

Си студент по право – завършен минимум II курс;

Имаш възможност да отделяш минимум 2 пъти седмично по 4 часа време за стаж;

Владееш английски език над средното ниво;

Имаш умения за работа с MS Office;

Виждаш в правото инструмент за решаване на социални проблеми;

Си отговорен/на, комуникативен/на и отзивчив/а.

 

Ако проявяваш интерес да се включиш в стажантската програма на БЦНП, може да ни изпратиш своята автобиография и кратко описание на мотивацията си за кандидатстване на anna@bcnl.org, лице за контакт – Анна Адамова.

Ние ще се свържем с теб!

назад