cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК

Започна онлайн гласуването в конкурса ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК 2021

16 Юни 2021

Краен срок на онлайн гласуването: 15 юли 2021 г.

 

Настъпи един от най-очакваните и вълнуващи мигове в четвъртото издание на конкурса за социално ангажирано изкуство ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК.

В следващия един месец, до 15 юли, професионалното жури ще оценява и класира произведенията. А публиката ще може да излъчи своите фаворите в трите категории чрез онлайн гласуване на Фейсбук страницата на конкурса.

По традиция, категориите, в които приемахме предложения на тема "ДИГИТАЛНО ПРЕЗАРЕЖДАНЕ: Правата и свободите във виртуалния свят", бяха три: "Илюстрация", "Фотография" и "Текст". Получихме 90 кандидатури, чиито автори силно ни впечатлиха с креативния си подход и оригиналност. След кратка селекция, споделяме произведенията, отговорили на предварително зададените изисквания за участие в конкурса.

 

Онлайн гласуване

От 15 юни до 15 юли 2021 г., 23:59 часа тече онлайн гласуване във Фейсбук страницата на ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК.

Необходимо е единствено да споделите (видимо за всички, не само за приятели и последователи) на стената си във Фейсбук едно или няколко изображения по избор на любимата (любимите) си фотография(и), илюстрация(и) или текст(ове) от съответния албум във Фейсбук страницата на конкурса:

>> Категория „Фотография“

>> Категория „Илюстрация“ 

>> Категория „Текст“

 

Авторите на творбите, получили най-голям брой споделяния в своята категория, ще бъдат удостоение със специален приз „Изборът на публиката“, парична награда от 150 лв. и символични предметни награди.

 

Награди за публиката

Подкрепете най-любимата си творба (или творби) и трима от вас ще получат награда - комплект бандана шал и платнена торба с дизайнеската визия на ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК.

Тегленето на печелившите ще се извърши на случаен принцип измежду всички гласували. Имената им ще бъдат обявени и наградите им ще бъдат предоставени по време на Фестивала на ГРАЖДАНСКИЯ БУДИЛНИК на 26 август 2021 г. в Борисова градина (Лятна сцена) в София (очаквайте скоро обявата за фестивала).

 

Повече информация за онлайн гласуването виж тук:

 

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗА НАГРАДАТА „ИЗБОРЪТ НА ПУБЛИКАТА“ В КОНКУРСА ЗА СОЦИАЛНО АНГАЖИРАНО ИЗКУСТВО „ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК“ 2021

 

_________________________________________________________________________________________________________________

Конкурсът се реализира с финансовата подкрепата на Фондация “Америка за България” и на Столична община по СП „Култура“ за 2021 г.

 

С медийното партньорство на:

________________________________________

Автор на заглавната фотография "Keep Walking" е Тюнчер Еминов, отличен в категория "Фотография" на конкурса "Граждански будилник" през 2018 г.

назад