cookies-icon
We use cookies
(They are not for eating)
Ок or Information
Close
Home Home Home Search Facebook БГ

News

СТАНИ

15 October 2019

Станислав Сираков – Стани е наш вдъхновител, съветник и приятел. Отскоро е и още по-близък на БЦНП (ще разберете защо), като използваме повода да разкажем повече за него, какво го свързва с нас и с гражданските организации.

Станислав Сираков, партньор в инвестиционния фонд LAUNCHub, е финансист, превърнал се в предприемач, а след това в инвеститор. Стани притежава 15-годишен опит във финансовия сектор, който напуска през 2008 г., за да основе своя собствена компания – уеб-платформа за финансиране на малки и средни бизнеси. През 2010 г. Стани се присъединява към екипа на Фондация Empower United, където ръководи най-голямото състезание за подготовка на бизнес планове и осигуряване на финансиране за иновативни и социално отговорни идеи - Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи.

Редом с това, Стани е един от най-близките и важните за нас ментори – заедно създадохме и развихме програмата ни за подкрепа за граждански организации да стартират свързана с мисията им стопанска дейност – „Предприемачество за нестопански организации“. Вече сме в 9-тоѝ поредно издание, а досега над 170 организации са преминали през Програмата, в най-добрите идеи сме инвестирали почти 200 хил.лв. Всички участници в Програмата познават Стани и високо оценяват съветите, с които той индивидуално подхожда към тях.. А съветите му са толкова ценни не само заради богатия му опит в света на бизнеса и финансите, не само заради уникалния му усет да вижда потенциала на една идея, но и защото Стани умее да чува тревогите на организациите и  неуморно да предлага решения, които да са практически възможни за тях.

 

Заради всички тези години на доказано приятелство и подкрепа за гражданските организации, за нас е чест да споделим, че Стани ни стана още по-близък – през септември бе избран за член на Настоятелството на БЦНП за тригодишен мандат. Още един пазител на мисията и ценностите ни заедно с останалите членове на Настоятелството ни!

back