cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

14 неправителствени организации се включиха в Конкурс за най-добър бизнес план

26 Януари 2012
На 20 януари 2012 г. изтече крайният срок за получаване на бизнес планове от неправителствени организации, участвали в обученията по бизнес планиране, организирани от фондация Български център за нестопанско право и фондация Програмен и аналитичен център за европейско право в рамките на проект: „Стопанската дейност: скритият потенциал за нестопанския сектор в България", финансиран от фондация Америка за България.

Получени са общо 14 бизнес плана, от които ще бъдат определени седем финалисти. Те ще имат възможността да представят своите идеи на 16-ти февруари пред жури, в чиито състав ще участват представители на Фондация „Америка за България", Център за предприемачество и управленско развитие (CEED), Микрофонд АД, zadrujno.bg, Микрофинансираща институция Джобс и Вестник Капитал, който ще бъде и медиен партньор на конкурса.
 
На 16 февруари 2012 в Гранд хотел София ще се проведе официалното награждаване на трите най-добри бизнес плана. Осигуреният до момента награден фонд е в размер на 23,000 лева. За победителя е осигурена и специална награда – участие в едногодишната менторска програма за мениджъри и предприемачи Top Class, както и възможност за допълнително набиране на средства чрез интернет портала zadrujno.bg. Първите три организации ще получат възможност за финансиране при преференциални условия от МФИ Джобс и Микрофонд АД.


Целта на Конкурса за най-добър бизнес план е да стимулира неправителствените организации да започнат свързана с мисията си стопанска дейност. Извършваната дейност трябва да подкрепя организацията не само финансово, но и директно да допринася за постигане на мисията й. В световен мащаб извършването на стопанска дейност е един от основните източници на финансиране за дейностите на гражданските организации.

Конкурсът е финансиран от фондация „Америка за България" и се осъществява с подкрепата на Център за предприемачество и управленско развитие (CEED), Микрофонд АД, zadrujno.bg и Микрофинансираща институция Джобс, част от групата на Българска банка за развитие. Медиен партньор на конкурса е вестник Капитал.
назад