cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

2021 – година на надеждата

30 Март 2022

Ако погледнем назад към 2021, може би първата дума, която ни идва наум, е … оптимизъм – ваксините станаха достъпни, с тях дойде надеждата, че може би ще се справим с болестта, ще се върнем към възможността да се движим и срещаме свободно. Тази надежда не беше много дълга, а местният контекст допълнително помрачи доброто настроение – случиха ни се: политическа криза, три народни събрания, поредица от правителства, институционална криза, в която екипите в министерствата бяха в ступор от скоростните ротации при политическите кабинети.

Всички това се отрази негативно на възможността за ясен и надграждащ диалог и конкретно на ползотворното издвижване на конкретни теми, важни за развитието на гражданския сектор. Правната рамка за гражданските организации не се влоши, но не се и подобри. Тук можете да се запознаете с нашия годишен отчет за 2021 г.

За нас обаче 2021 бе изключително важна – навършихме своите първи 20 години! Това беше повод да погледнем назад, да помислим в какво сме успели, какво можем повече и как да вървим напред. Да, гордеем се с всичко, което сме постигнали, продължаваме да се вдъхновяваме и да се нахъсваме за повече.

А ето и част от успехите ни за последните 20 години:

 

назад