cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

86 бизнес идеи на НПО ще премерят сили за участие в програма „Предприемачество за нестопански организации“ 2017/2018 година

10 Юли 2017

На 6 юли приключи срокът, в който неправителствените организации имаха възможност да кандидатстват за участие в програма „Предприемачество за нестопански организации" 2017/2018 година. Получени са 86 идеи за бизнес инициативи от 30 населени места в страната. Най-много са кандидатурите от организации със седалище в град София, следвани от Варна, Бургас и Хасково. Кандидатури за участие са подадени и от Габрово, Гоце Делчев, Кърджали, Русе,  Шипка, Перник, Лом, Стара Загора, Плевен, село Шейново, Самоков, Бяла Слатина, Добрич, Ловеч, Видин, село Райново, Севлиево, Асеновград, Сливен, Троян, Калофер, Стамболийски, Дряново, Мездра, Харманли и Велико Търново. Най-много бизнес идеи са генерирани от организации, работещи в сферата на културата, социалните дейности, подкрепа за деца и младежи и здраве, като значителен дял имат и организациите, работещи в областите образование, екология, спорт и гражданско общество.

 

Предстои период, в който кандидатурите ще бъдат разгледани и направен избор на организациите – участници в тазгодишното издание на Програмата, която спомага развитието на бизнес умения на неправителствените организации в България. 

  

Програма „Предприемачество за нестопански организации" за 2017/2018 г. включва обучения за развитие на стопанска дейност от неправителствени организации, съвети при подготовката на идеята за стартиране на дейността, участие в конкурс „Най-добър бизнес план на неправителствена организация". Победителите в конкурса ще си разпределят награден фонд от 40 000 лева и  ще имат правото да се включат в Акселератор, в рамките на който да участват в ежемесечни срещи и получат експертна и менторска подкрепа от представители на бизнеса за развитие на стопанската си дейност. Повече информация за програма „Предприемачество за несторпански организации" 2017/2018 година можете да намерите тук.

 

Тазгодишното, седмо издание на инициативата, организирана от Български център за нестопанско право, се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България" и Фондация УниКредит, и в партньорство с TELUS International Europe.

 

През 2016 г. в програмата се включиха 22 организации. 5 от тях бяха избрани от авторитетно жури, съставено от бизнес лидери. Всички организации-победители в Конкурса - получиха финансова подкрепа в размер на 7 000 лева за стартиране на идеите си. Победители за 2016 година са: Фондация „Светът на Мария"; Фондация „Очи на четири лапи; Фондация „Асоциация Анимус"; Морски клуб "Приятели на морето"- Варна и Сдружение „ИДЕА". Повече за техните бизнес идеи можете да прочетете тук.

 

 

Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България" и Фондация УниКредит, в партньорство с

назад