cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Български център за нестопанско право търси своите доброволци

14 Ноември 2017

Български център за нестопанско право (БЦНП) е фондация в обществена полза, регистрирана през 2001 г. Нашата мисия е да оказваме подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България, защото вярваме, че развитието на правната рамка на гражданските организации е основен механизъм за създаване на независимо и проспериращо гражданско общество.

Доброволците са неразделна част от нашия динамичен екип и ние високо ценим техните усилия, творчество и принос. Именно затова подготвихме специална програма, съчетаваща теоретични знания в сферата на нестопанското право с практически занимания, която да предложи интересно и полезно преживяване за всеки, който има желание да работи за подобряване на средата чрез изграждането на независимо гражданско общество.

 

Какво ще научиш при нас?
•    За социалното лице на правото, или що е то нестопанско право – ще се запознаеш със смисъла и важността на свободата на правото на сдружаване – на международно и национално ниво.
•    За създаването на юридическо лице с нестопанска цел – от идеята през учредяването и регистрацията до реални юридически казуси, пред които се изправят гражданските организации в своята ежедневна работа в полза на обществото.
•    За пререгистрацията на юридическо лице с нестопанска цел – ще помагаш на съществуващи граждански организации да се справят по-лесно, сами или с твое съдействие, в процеса на прехвърляне на регистрацията им от окръжните съдилища в Агенцията по вписванията.
•    За участието на гражданите в законотворческия процес – ще имаш възможността да разбереш как граждани и НПО могат да участват в работни групи за изготвяне на законопроекти, как се застъпват за приемането на нормативни актове пред отговорните институции и какъв е процесът на внасяне и приемане на законопроекти в Народното събрание.
•    Как да пишеш вдъхновяващо за своята кауза – теоретични и практически занимания, свързани с  писане на новини, публикации и истории за вдъхновяващи каузи и хора.

 

За кого е подходяща програмата на БЦНП
За теб, ако си:
•    студент, обучаващ се в специалност „Право“ – със завършен минимум 1-ви курс;
•    с интерес към гражданските организации и социалната страна на правото;
•    отговорен/а, комуникативен/а и отзивчив/а;
•    готов/а да работиш в екип, като оказваш съдействие при:
-    предоставянето на консултации и съвети на граждански организации, свързани с процедурите по пререгистрация на ЮЛНЦ;
-    подготовката, подаването и получаването на документи до и от различни държавни институции;
-    подготовката на новини и материали и превеждането им на английски език за уебсайта на БЦНП;
-    организирането на кръгли маси, обучения, семинари, конференции и други публични събития.


Специфични изисквания:
•    Да имаш възможност да отделяш по 4 часа на ден от понеделник до петък;
•    Да владееш английски език над средното ниво;
•    Да имаш умения за работа с MS Office;
•    Опитът при работа с граждански  организации е предимство.

Ако проявяваш интерес, можеш да ни изпратиш своята автобиография и кратко описание на мотивацията си за кандидатстване на info@bcnl.org. Ние ще се свържем с теб.

 

назад