cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Базарът „Малкото е Много“ в Народното събрание

26 Април 2019

Базарът „Малкото е Много“ гостува на парламента в навечерието на Великденските празници. Народните представители се срещнаха със социалните предприятия – граждански организации и разбраха повече за обществените каузи, които ги движат напред.

Сувенири за Великден, ръчно правени свещи, картички, дърворезба и керамика, практични кухненски пособия, игри, фермерски продукти и още ред малки (и не толкова малки) неща, които значат много – чрез тях организациите стигнаха до всеки в Народното събрание, който беше провокиран да научи повече. Да разбере, че в изработването на красивите и интересни неща се включват хора от различни уязвими групи и по този начин развиват уменията си, както и че 100% от приходите от продажби на всеки от продуктите отиват за постигането на обществено значимите каузи на организациите – опазване на природата и животните, подкрепа на хора в нужда, развиване на умения и таланти, насърчаване на местни производители, съхраняване на културното ни наследство и пр.

„Доверие, съпричастност и партньорство са трите елемента на сътрудничеството между институциите и неправителствения сектор, надявам се заедно да продължим да работим в полза на доброто.“ каза председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, по чиято покана се реализира базарът. „Това ми е познато!“ пък възкликна министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, влизайки в сградата. Той разпозна базара от изданието му в Монтана на 6 април.  И, разбира се, не пропусна да си напазарува.

Организациите провокираха много усмивки. Учудване, възхищение, желание на бъдещи срещи и търсене на други възможности за подкрепа – различни бяха емоциите и реакциите на народните представители.

„Беше смислено!“ бяха отзивите на участниците в базара. Ние се надяваме наистина да е било така. Надяваме се народните представители да запомнят тези организации, които са пример за истински работещи социални предприятия, и да не ги забравят, когато взимат решения за развиване и насърчаване на социалната и солидарна икономика в страната.

назад