cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

BCNL в търсене на доброволци

18 Януари 2022

Хей! Знаеш ли, че още Аристотел (роден 384 г. пр.Хр.) започва да развива идеята, че есенцията на живота се крие в това да служиш (помагаш) на другите и да вършиш добро? Сега вече знаеш.

Близо 2 хилядолетия по-късно работата ни не спира да ни среща именно с такива хора, които целенасочено или не, са опитомили тази крилата фраза и са я впрегнали във вършене на точното нещо, на точното място в точното време.  

През 2021 г. БЦНП имахме огромното удоволствие да организираме серия от живи събития, онлайн такива, фестивали, концерти, изложби, конференции и какво ли още не, посветени на мисията, която имаме – да можем лесно да се сдружаваме и да постигаме промяната, която искаме да виждаме около себе си.

Истината обаче е, че без помощта на едни безценни хора, нямаше да се справим сами. Тези хора носят едно специално звание – доброволци. Сърцати ентусиасти, които отделят от времето си, за да подкрепят кауза, която считат за добра.

Благодарим ви!

Но ето, че отново дойде онзи миг от годината, в който смело започнахме да планираме, чертаем и мечтаем за това как да постигаме необходимата промяна.

Ако се вълнуваш и искаш да си част от усилия ни:

  • да създаваме благоприятна среда за гражданските организации и инициативи
  • да се борим за спазването на нашите права и свободи
  • да гарантираме правото ни да участваме в решенията, които ни засягат

и считаш себе си за активен гражданин…. значи имаме предложение за теб!

СТАНИ ДОБРОВОЛЕЦ в Български център за нестопанско право!

Ето и някои от планираните ни инициативи за първата половина на 2022 г.

1. LET’s GO 2022: Програма за предприемачество за НПО – стани част от екипа ни по предприемачество и подкрепи организирането на церемонията по награждаване на финалистите в Програмата. Ще имаш уникалната възможност да помогнеш за провеждането и на ежегодния  базар на социалните предприятия с участие на граждански организации от цялата страна. Виж как протече миналогодишният Фестивал на Социалното предприемачество. Заедно с това ще помогнеш на екипа на платформата ДарПазар в организирането на базара, подготовката на продукти и др. вълнуващи дейности.

Нуждаем се от трима доброволци.

2. Конкурс „Граждански Будилник“ 2022 – почитател си на различните форми на изкуство и в частност фотография, рисуване и писане на текстове? Страхотно! Сега имаш шанс да се присъединиш към творческия екип на инициативата и да удариш едно огромно рамо в подготовката на творбите за гласуване, провеждането на церемонията по награждаване и, разбира се, … случването на второто издания на Фестивал Граждански Будилник.

Търсим си трима добри човеци, които да се впуснат в това приключение.

3. Лятно училище за НПО – да, и такова нещо има! Вече цели 10 години организираме единствената по рода си училищна седмица, в която новобранци в гражданския сектор преминават през основите на работата в една неправителствена организация и стават мастъри в застъпничеството, провеждането на кампании и какво ли още не. Подкрепи екипа ни, като вземеш участие в организирането на десетото издание на училището!

Тук се нуждаем от един любознателен добротворец.

4. Училище за фъндрейзинг – още едно училище по още една смислена тема - как организациите да набират средства, за да развиват своите обществено значими дейности. Присъедини се към екипа ни и подкрепи провеждането на първото издание на тази инициатива!

Събитието предполага участието на един доброволец.

 

Високо ценим всеки човек – млад или пораснал, който е решил да посветни времето си на нещо, в което силно вярва. Ето защо, в края на твоето участие, ще получиш:

  • Официална грамота за доброволческия ти подвиг
  • Препоръки от страна на директора на Български център за нестопанско право, което несъмнено ще ти е от ползва, когато кандидатстваш в университет или за работа
  • Shout out през нашите профили в социалните мрежи
  • Специален подарък от едно от социалните предприятия от общността на ДарПазар.

Не пропускай шанса си за един различен, разнообразен и социално ангажиращ сезон!

Ако сме успели да те спечелим с някоя от изброените възможности, попълни ТОЗИ ФОРМУЯР и ние ще се свържем с теб, за да си поговорим повече за твоята нова роля като част от БЦНП!

Ако имаш някакви допълнителни въпроси, не се колебай да се свържеш с нас на info@bcnl.org

назад