cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

БЦНП ПОДПИСА РАМКОВО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КЗД

22 Юни 2007

На 22 юни 2007 г. Български център за нестопанско право подписа рамково споразумение за сътрудничество с Комисията за защита от дискриминация. Целта на споразумението е обединяване на усилията на партньорите за популяризиране на българското и европейското законодателство, касаещо равното третиране, чрез активна просветителска работа сред представителите на нестопанския сектор и служителите на държавни и общински органи.


Законът за защита от дискриминация за първи път в българското законодателство дава възможност ЮЛНЦ да бъдат страни в производства пред съда или пред Комисията по повод защита от дискриминация на засегнати граждани. Несъмнено именно възможността за активно участие на ЮЛНЦ в процеса на защитата от дискриминация ще осигури ефективността и достъпността до защита на много лица от уязвими групи, които сами не биха успели или трудно биха направили това.

 

В рамките на споразумението се предвижда занапред да се провеждат различни инициативи, насочени към популяризиране на българското и европейското законодателство и практики, организиране на различни обучителни мероприятия, семинари и извършване на проучвания и анализи.

 

назад