cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

БЦНП попита Комисията за защита на личните данни за практиката и по регистрация на ЮЛНЦ

17 Юни 2010

Във връзка със зачестилите питания в началото на годината по повод удължения от Комисията срок за пререгистрация на администратори на лични данни, БЦНП поиска официалното становище на Комисията относно изискванията и сроковете за регистрация на ЮЛНЦ.


В писмото си поискахме изясняването на следните въпроси:

 

1. Подлежат ли на регистрация като администратори на лични данни юридическите лица с нестопанска цел /ЮЛНЦ/ и ако да, от кой момент?

   • В случай, че ЮЛНЦ е сдружение по правно-организационна форма и няма наети служители на трудов или граждански договори, следва ли да се регистрира като администратор на лични данни само за данните на своите членове,  които обработва?
   • В случай, че ЮЛНЦ е фондация по правно-организационната си форма и няма наети служители по граждански или трудов договор, следва ли да се регистрира като администратор на лични данни и ако да, от кой момент?

   2. В случай, че ЮЛНЦ, независимо от правно-организационната си форма ползва за дейностите си лица, на които заплаща възнаграждения по граждански договор, подлежи ли на регистрация и от кой момент?

   В случай, че ЮЛНЦ има служители и на трудов и на граждански договор, подлежи ли на регистрация и от кой момент?

В писмото си от 18 май 2010 г. комисията дава следните отговори на поставените въпроси. Моля вижте прикачения документ:

 

назад