cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

БЦНП представи дейността си пред свои колеги от Албания

3 Юли 2017

 


На 30 юни в Къщата на гражданските организации се състоя среща между представители на неправителствени организации от Албания и представители на български граждански организации. Павлета Алексиева, програмен директор на Български център за нестопанско право и Айлин Юмерова, правен консултант в БЦНП, разказаха пред своите албански колеги повече за дейността, програмите и кампаниите, които са във фокуса на внимание и работа на организация. Гостите имаха възможността да научат и повече за Къщата като място, на което творят  хора от гражданския сектор, място за споделяне на опит и идеи, за реализиране на съвместни партньорства и провеждане на събития.

 

На срещата  Ива Таралежкова и Деси Христова представиха дейността на  Форум гражданско участие – организация, която които работи в Къщата на гражданските организации. След презентациите, всички имаха време да се опознаят по-добре и проведат разговори на по чаша кафе в уютната обстановка на Къщата.

Учебната визита е по инициатива на фондация „РискМонитор" и Института за демокорация и медиация (IDM) в рамките на проекта CIVILISC 

Една от целите на посещението бе да се спомогне изграждането на капацитет на организациите по темите на техните проекти, чрез обмяна на опит с българските им колеги. Гостите имаха възможност да обсъдят с българските НПО и с представители от Столична община механизми за сътрудничество между държавни и недържавни структури, модели за антикорупционни инициативи на местно ниво и иноватични начини за участие на гражданите във всички аспекти на обществените живот.

назад