cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

ЧЕРНОМОРСКА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

10 Юли 2009

В края на месец юни стартира Черноморската стажантска програма, част от проект “Стажантска програма по правна рамка на НПО”, изпълняван от Български център за нестопанско право, с финансовата подкрепа на Институт “Отворено общество” – София, Програма Изток-изток: Партньорство извън граници.

За стажанти по програмата могат да  кандидатстват лица, които са граждани на една от следните 8 страни от Черноморския регион: Румъния, Азербайджан, Украйна, Турция, Армения, Русия, Молдова и Грузия, имащи интерес в областта на правната рамка на НПО и са номинирани от местно НПО. Самата стажантска програма е насочена към повишаване на знанията на стажантите в областта на международните принципи на правото на сдружаване, регистрация и дейност на НПО, данъчно облагане, публично финансиране и участие на нестопански организации в процеса на вземане на решения. За целта стажантите участват в различни дискусии по тези теми, организирани от експерти на БЦНП, както и се срещат с представители на нестопански организации в България, които работят в съответната сфера, за да обменят опит и добри идеи.

Първите двама стажанти по Програмата са от Румъния, след което ще посрещнем и стажант от Азербайджан. Цялостната стажантска програма ще завърши през март 2010 като дотогава ще сме приели стажанти от всяка една от страните, посочени по-горе.

Повече информация за протичането на стажантската програма може да бъде получена на английската версия на сайта на БЦНП.

 

назад