cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

До 19 януари се удължава срокът за кандидатстване във VIVACOM Регионален грант 2020-2021

11 Януари 2021

Срокът за кандидатстване в шестото издание на VIVACOM Регионален грант /2020-2021/ е удължен до 19 януари 2021 г. Така телекомуникационната компания дава шанс още повече организации с добри и креативни идеи за развитие на местните общности в малките и големи населени места да се включат в надпреварата.

 

>> Онлайн формуляр за кандидатстване: www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply

 

Условия за участие: 

Фондът в тазгодишното издание на VIVACOM Регионален грант е 60 000 лв. Стойността на един грант, който може да получи всеки проект, е до 5 000 лева. Продължителността на проекта следва да е до 1 годинаНяма ограничения нито за сферите, в които ще се развиват инициативите, нито за броя проекти, които една организация може да подаде, нито за това дали е получила финансова подкрепа от Програмата през предходна година. Важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за местната общност.

 

До момента в рамките на Програмата телекомуникационната компания е предоставила над 313 000 лв. за 68 проектни идеи на 64 граждански организации.

 

Допустими кандидати в конкурсния етап са:

  • Юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза;
  • Народни читалища;
  • Настоятелства към училища и детски градини, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел в обществена полза, в партньорство с училища и детски градини.

 

Проектните предложения на организациите следва да  покриват 3 ключови критерия едновременно:

1) Полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за местната общност;

2) Въвличане на местната общност;

3) Новаторство.

 

Проектни предложения може да изпратите до 19 януари 2021 г., само онлайн, чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване на: www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply.

 

На подстраницата www.vivacomfund.bg/regionalgrant са публикувани Общите условия и правилата на Програмата, както и образци на формуляра за кандидатстване и формуляра за финалния отчет.

 

Актуални срокове в Програмата
  • Кандидатстване с проектни предложения: 26.11.2020 г. – 19.01.2021 г.
  • Оценяване на проектите: 20.01.2021 г. – 17.02.2021 г.
  • Обявяване на печелившите: в началото на март 2021 г.
  • Сключване на договорите и започване на изпълнение на дейностите по проектите: от април 2021 г.

 

За въпроси и допълнителна информация

Въпроси, свързани с кандидатстването, може да изпращате на имейл адреса на Програмата: regional.grant@vivacom.bg или да се свържете директно с Айлин Юмерова от Български център за нестопанско право на имейл: aylin@bcnl.org.

 

Повече информация за етапите на конкурса ще намерите на  www.vivacomfund.bg, на сайта на Български център за нестопанско право www.bcnl.org и на Информационния портал за неправителствените организации в България (НПО Портал) www.ngobg.info.

 

назад