cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Добре дошла, Алия!

25 Май 2022

Повече от щастливи сме да посрещнем новата ни колега от Канада - Алия Бехар - част от съвместната ни инициатива за стажантската програма за международни човешки права на McGill Law - International Human Rights Internship Program.

Родена и израснала в Монреал, Канада, Алия започва третата си година в бакалавърската програма за гражданско право на юридическия факултет на университета McGill. Преди да учи право тя следва здравни науки - колегиална степен в Marianopolis College. Алия е развълнувана да работи с БЦНП през лятото в стажантската програма за международни човешки права на McGill Law.

В основата на интереса на Алия към работата с човешките права е тяхната сила действително позитивно да променят живота на личността. Това я кара да се застъпи за освобождаването и връщането на канадски политически затворници в позицията си на съизпълнителен директор на Wallenberg Advocacy Group и като юридически стажант на Център за човешки права Raoul Wallenberg миналото лято. Страстта на Алия за справедливост е нещото, което буди вълнението й за работа с БЦНП през лятото, чрез което тя очаква да разшири интересите си за връзката между човешките права, здравеопазването и технологиите.

Алия ще бъде свързана с работата на БЦНП по правата на лица с увреждания, основните свободи и насърчаването на гражданското общество. Тя е избрала да съсредоточи проучването си върху изследване на българския правен стандарт за език на омразата и това как чуждите и международните юрисдикции създават баланс между дискриминацията и свободата на изразяване. Вдъхновена е да работи по тези проблеми с човешките права в българския контекст и да разпространява делото на БЦНП в Канада след връщането си.

Надяваме се, че до края на престоя и работата си с нас, тя ще е вдъхновена от постиженията на движението за правата на човека в България и работата, която вършат неправителствените организации.

назад