cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Фестивал на социалното предприемачество МОНТАНА 2019

5 Март 2019

На 6 април 2019 г. на централния градски площад Жеравица в Монтана ще се проведе Фестивал на социалното предприемачество Монтана 2019. Неговата цел е да даде по-голяма гласност на каузите на социалните предприятия в Северозападния регион и да подкрепи тяхната дейност.

Специално време за срещи и споделяне на добри истории с предприемачески потенциал ще бъде Базарът на социалните предприятия „Малкото е Много – Монтана“ – Пазарувай с кауза, на който ще намерите малки кукли, кокетни бижута, бурканчета с мед, сладко и лютеница, ръчно изрисувани или изплетени сувенири … и още стотици малки неща, които струват Много! Но не в пари, а в добра енергия и отдаденост. Работилниците с демонстрации на различни занаяти и творчески занимания по време на Базара ще бъдат мястото, където децата и техните родители ще могат да творят и да се забавляват заедно. 

В деня на събитието социалните предприемачи ще могат да се включат в специална обучителна програма.

Регистрирайте се като изложители в Базара сега!

Датата на Фестивала не е случайна - 6 април е Международният ден на спорта за развитие и мир, който ще отбележим с най-разнообразни и забавни спортни активности и специален „Предприемачески маратон“ – Бягай с кауза, в подкрепа на каузите на социалните предприятия. Музиката ще бъде неизменна част от празничната атмосфера на Фестивала. Духова музика и жизнерадостни ритми ще се извисят във фестивалната вечер с концерт, посветен на социалните предприятия и техните каузи.

Бъдете с нас на 6 април на Фестивала на социалните предприятия Монтана 2019 и пазарувайте, спортувайте и се забавлявайте с кауза!

 

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА:

  • 10.00 ч. до 18.00 ч. - Базар на социалните предприятия „Малкото е Много – Монтана“ – ПАЗАРУВАЙ С КАУЗА (на площад Жеравица)

В съботния ден на 6 април ще откриете красиви и най-разнообразни продукти, с които да зарадвате скъп за вас човек или да разкрасите дома си. Голяма част от предметите са ръчно изработени, а във всеки един от тях са вложени много любов и внимание към природата и хората. Зад щандовете ще ви посрещнат социални предприемачи от Северозападния регион и Софийска област и с усмивка ще ви разкажат за мисията, която стои зад продуктите и услугите им. С всеки закупен продукт вие ще дарите за важна кауза и ще подкрепите едно българско социално предприятие.

  • 12.00 – 14.00 – Обучителна програма за социалните предприемачи - участници в Базара (в Общински младежки дом)

За да подкрепим развитието на социалните предприемачи с нови знания и умения, в деня на събитието ще се организира обучителната програма с две обучителни сесии, посветени на микрофинансирането и дигиталния маркетинг. Всяка сесия е с продължителност 1 час. Социалните предприятия - участници в Базара – могат да се включат безплатно в обучителната програма с предварителна заявка.

Ако сте социално предприятие и искате да се включите като изложител* в Базара и да участвате в обучителната програма, може да заявите това чрез настоящия регистрационен формуляр. 

* Като изложители могат да се регистрират нестопански организации (сдружения, фондации, читалища), бизнес компании (търговски дружества, специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания), занаятчии, които предлагат продукти или услуги с цел решаване на обществено значими проблеми.

Краен срок за регистрация – 20 март 2019 г.

 

  • 14.00 – 15.00 - Предприемачески маратон – БЯГАЙ С КАУЗА (по централните градски алеи и паркови пространства)
  • 10.00 ч. - 13.30 ч. - Регистрация за Предприемаческия маратон (на площад Жеравица)
  • 15.00 – 16.00 - Демонстрации по Тай Чи и Ба Дуан Дзин - китайски практики за здраве и баланс (около площад Жеравица)
  • 16.00 – Томбола с награди за участниците в Предприемаческия маратон (на площад Жеравица)

В рамките на целия фестивален ден в близост до мястото на Базара ще се проведат най-различни спортни активности: състезание по бягане; отборни игри по дърпане на въже, скачане с чувал, бягане със завързани крака и други забави; демонстрации на танци и други.

Ключово събитие ще бъде състезанието по бягане с кауза „Предприемачески маратон“. Всеки любител на бягането – професионално или само за удоволствие - може да се включи самостоятелно или в щафета с други участници, за да избяга една или повече обиколки около Базара. Всеки участник се регистрира предварително на място и получава стартов номер и възможност да избере социално предприятие от Базара, в подкрепа на което да тича. Дължината на 1 обиколка е 1 км., а общото време за бягане е 1 астрономически час. Регистрацията е безплатна.

След финала на спортните активности ще се проведе томбола с награди за участниците в спортните активности.

  • 19:00 ч. - Музикална нощ под звездите – концерт с духова музика на ОДК "Ние, врабчетата" и VIVO MONTANA (на площад Жеравица)

В съботната вечер, в близост до мястото на Базара на социалните предприятия, ще проведем празничен концерт на открита сцена под звездите с местни изпълнители на духова музика. Забавлението и доброто настроение са гарантирани!

Фестивалът на социалните предприятия Монтана 2019 се реализира от Община Монтана в партньорство със сдружение „Закрилници“ и Български център за нестопанско право и с подкрепата на УНИЦЕФ България.

Повече информация за инициативата може да намерите във Фейсбук събитието Фестивал на социалното предприемачество Монтана 2019.

 

                                                          

 

 

назад