cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Глобален форум за Право на гражданското общество

12 Септември 2011
От 21 до 23 август 2011 година 200 световни лидери от 83 държави се събраха в Стокхолм, Швеция, за да обсъдят и подпомогнат прогреса на правото на гражданското общество.

Встъпителните речи бяха дадени от двама Нобелови лауреати - архиепископ Емеритис Дезмънд Туту и Аун Сан Су Чи, както и от главния секретар на САЩ Хилари Родъм Клинтън. Едни от най-значимите коментари бяха направени от шведския министър на международното развитие и сътрудничество Гунила Карлсон.

В допълнение, специалният докладчик на ООН за правата на свободно и мирно събиране и сдружаване Маина Киай проведе първата си глобална НПО консултация с голяма част от присъстващите повече от 200 делегати.

Ралица Величкова, Директор на Български център за нестопанско право (БЦНП) участва в панела "Постигане на прозрачност чрез публични инициативи и инициативи за само-регулация", като представи българския опит. Любен Панов, Програмен директор на БЦНП също взе участие във форума като водеше два от панелите: Как да излъчваме представители на НПО и Ефективни стратегии за участие в законодателния процес. 

Kлипове и коментари могат да бъдат прегледани тук.
назад