cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Информационен портал на НПО в България

28 Октомври 2009

От началото на 2009 г. Български център за нестопанско право в партньорство с Фондация ПАЦЕП изпълнява двугодишен проект за създаване на онлайн база от данни на българските неправителствени организации. Проектът е финансиран от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

 

През септември 2009 приключи мащабна изследователска фаза, по време на която беше каталогизирана цялата достъпна информация за над 5000 български НПО, включена в справочници, в съществуващи тематични бази от данни, в списъци на организации, спечелили проекти по различни финансиращи програми и пр. Предстои списъкът да бъде допълнен с нови организации и данните да бъдат сверени с помощта на екип от регионални координатори чрез лични контакти, по телефон или електронна поща. Всяка вече включена НПО ще получи индивидуален линк за достъп до своя профил, за да може да го допълни и актуализира. Допълнително, регионалните координатори и екипа на проекта ще се опитат да влязат във връзка с всяка една от вече включените организации, за да ги подпомогнат в процеса.

 

 

Във втората фаза на проекта събраната информация ще бъде представена в интернет сайт, в който организациите ще могат да редактират текущо данните, свързани с тях и тяхната дейност. Демонстрационна версия на уебсайта и базата данни може да намерите тук. Пълната версия на уебсайта, заедно с окончателната версия на базата данни ще бъде официално стартирана в началото на 2010 г. Освен информация за българските НПО, сайтът ще предлага на включените в базата данни организации набор от различни услуги. Целта на екипа е той да се превърне в мястото, което всеки посещава, за да се информира за това какво се случва в неправителствения сектор в България.

 

 

Порталът ще бъде популяризиран сред медии, бизнес среди, донорски организации, всички големи НПО, европейски партньори, местни и държавни власти, затова присъствието в него с актуална информация ще осигури и по-добър достъп до всички тях.

 

 

 

За да се постигне прецизност на информацията, в окончателната версия на базата данни ще бъдат включени само организациите, които са актуализирали своя профил преди официалният старт на сайта; затова разчитаме на активността на НПО. Според региона, в който е базирана, всяка НПО може да се свърже директно с нашите координатори за помощ при актуализирането на профила си. Насърчаваме организациите да потърсят съответния координатор, за да проверят дали са вече включени в базата от данни и да получат своя линк, а ако не са – да получат помощ при включването си.

 

 

 

Списък с регионалните координатори можете да изтеглите от линка по-долу

 

 

Списък с регионални координатори

назад