cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Избрани са седемте финалисти в Конкурса за най-добър бизнес план. 16 неправителствени организации се включиха през 2013 г.

12 Февруари 2013
На 18 януари 2013 г. изтече крайният срок за получаване на бизнес планове от неправителствени организации, участвали в програмата за социално предприемачество, организирана от фондация Български център за нестопанско право и фондация Програмен и аналитичен център за европейско право в рамките на проекта „Ефективни подходи към устойчивостта на НПО ", финансиран от фондация Америка за България. Получени са общо 16 бизнес плана, от които бяха определени седем финалисти. Те ще имат възможността да представят своите идеи пред жури, в чиито състав ще участват представители на Фондация „Америка за България", Център за предприемачество и управленско развитие (CEED), Микрофонд АД, Уникредит Булбанк, Български предприемачески и иновационен клъстър и Вестник Капитал.

Ето и списък на избраните организации и техните бизнес идеи:

•    Фондация за социална промяна и включване - Работилница за сапуни „HOPe SOAP"
•    Асоциация АРАБИС - Семинари за бизнес взаимоотношения и особености на арабските бизнес пазари и етика
•    Българското дружество за защита на птиците - „Природа в шепа" – класна стая на открито в защитена местност „Пода" -  най-богатата на птици територия в Европа
•    Сдружение „Деветашко плато" - Зелено училище с преподаване на английски език в с. Крушуна
•    Фондация "Танцово изкуство – Илиев" – Лятна интензивна обучителна програма в различни стилове танц, преподавани от световно утвърдени професионалисти
•    Фондация „Конкордия България" - Фризьорски салон „Виолетка"
•    Фондация „ЕкоОбщност" - Зелен и отговорен тиймбилдинг

На 21 февруари 2013 г. от 17 часа в зала Триадица на Гранд хотел София ще се проведе официалното награждаване на трите най-добри бизнес плана. Осигуреният награден фонд е в размер на 25,000 лева. За победителя е осигурена и специална награда – участие в едногодишната менторска програма за мениджъри и предприемачи Top Class.

Целта на Конкурса за най-добър бизнес план е да стимулира неправителствените организации да развиват свързана с мисията си стопанска дейност. Извършваната дейност трябва да подкрепя организацията не само финансово, но и директно да допринася за постигане на мисията й. В световен мащаб извършването на стопанска дейност е един от основните източници на финансиране за дейностите на гражданските организации.

Конкурсът е финансиран от фондация „Америка за България" и се осъществява с подкрепата на Център за предприемачество и управленско развитие (CEED). Медийни партньори на конкурса са БНТ и вестник Капитал.

назад