cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Как ще изпратим 2018?

21 Декември 2018

Отива си и тази година! Тя ни донесе много предизвикателства, но и щастливи срещи и незабравими моменти. Ще я изпратим с куп истории - повечето хубави, с удовлетворение -  свършихме си цялата работа, с надежда, че новата година ще е по-добра и с планове за още много нови и интересни неща за правене през 2019.

Понеже по Коледа се разказват най-хубавите и чудни истории, като пожелание за празниците искаме да споделим с вас една такава история – историята на Надето: младо момиче, с което ни срещнаха нашите партньори от фондация „Светът на Мария“.

Надето е офис асистент в Къщата на гражданските организации. Тя е най-слънчевото момиче в нашия екип - винаги ще те посрещне с усмивка и радост, с огромно желание да направи кафе или чай,  да помогне, с каквото може. Допреди година Надето беше доброволец при нас: започна само с отваряне и затваряне на вратата. Беше й трудно и напрегнато цели осем месеца, но с много подкрепа и търпение тя започна да се чувства по-спокойна, да общува по-уверено и да поема различни задачи! Освен, че Надето се промени, тя неусетно промени и нас - всеки иска да е полезен, да общува с различни хора, да получава внимание и да споделя хубавите моменти от своя делник.

 

Наричаме Надето  малкия шеф на Къщата. Тя се грижи с голямо старание всичко да е чисто и подредено, всяко нещо да си е на мястото, а когато дойде гост, тя е прекрасен домакин – усмихната и приветлива предлага кафе или чай. Тази година Надето стана служител на Къщата, а ние имаме шанса да разкажем тази история, защото тя не спря да се бори за своето място, но най-вече затова, че там, през цялото време  до нея и за нея беше една гражданска организация – „Светът на Мария“, чиято мисия е да подобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства.

Когато си спомняме тези истории, които са ни се случили през годината, сме дълбоко благодарни на всичките ни партньори за доверието, съвместните инициативи и борбите, които водим заедно. Така сме мотивирани още по-сериозно да работим за това да се развиват гражданските организации в България и да случват мисиите си още по-успешно, за да живеем всички по-добре.

Какво да си пожелаем преди празниците? Да сме живи и здрави всички, с повече енергия и да бъдем активни!

 

назад