cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

“Как се изкачваш по планината е по-важно от това как достигаш върха.“, Ивон Шуинард, основател на Patagonia

25 Юни 2020

Тази година програмата „Предприемачество за нестопански организации“ отбелязва своето 10-о издание в един по-различен, „оздравителен“ формат - Оздравителна програма за социални предприятия LET's GO. В програмата се включват 15 организации от цяла България, на които им предстои да се адаптират към новата среда и нужди. Всички те ще получат интензивна менторска подкрепа в три основни направления – финансово планиране и продажби, маркетинг и реклама, бизнес развитие. След това ще имат възможност да се състезават за получаване на безвъмездна финансова подкрепа.

Mенторите в LET's GO са опитни експерти в различни бизнес сфери, имащи хъс да споделят всичко, което знаят със социалните предприятия и да им помогнат да развият потенциала си. Програмата вече се започна с поредица от 45 онлайн срещи между участниците и менторите, посветени на плановете на социалните предприятия за развитие на идеите и дейността им.

Програмата ни е изключително полезна, дава ни много, за да задвижим нещата напред! Разговорите с менторите са ни изключително полезни, защото по друг начин няма да можем да получим тази външна обратна връзка за нашите планове и идеи, така че да вземем най-доброто решение за действие.“ – споделя една от организациите след първите консултации.

„Не губете фокус!“ пък е общото послание на менторите. Те виждат успеха от своето включване като помощ за организациите да бъдат по-фокусирани върху конкретните стъпки за преодоляване на предизвикателствата пред тях, но и същевременно да не губят дългосрочната визия за развитие, която имат.

Представяме ви и самите менторите в LET’s GO 2020:

Направление "Маркетинг и реклама"

Байчо Георгиев - маркетинг и продуктов специалист с над 6 години опит с основен фокус върху маркетинга на IT и образователни продукти и услуги. Опитът му в сферата преминава в компании като pCloud, Nemesis Software и финансова група Karoll, а през 2013 г. съосновава бизнес академия 9 Academy. В момента Байчо е маркетинг и продуктов мениджър на българската компания Coursedot, която развива най-голямата мрежа от IT обучители в света.

Милена Стратиева - мениджър Маркетинг и продажби в Театър “София” и съосновател на бизнес академията 9 Academy, където отговаря за обучителната програма. Тя е и изпълнителен директор на Фондация „ДЕВЕТ“, под чиято шапка се организира 9 Academy. Като PR консултант на свободна практика е работила за Издателство „Изток-Запад“, Huawei, Bosch, Frezco, MaxBike, фондация „Надежда за малките“, фондация „Деца с проблеми в развитието“, фондация „Международна награда на Херцога на Единбург – България“ и др.

Ива Колева - експерт в сферата на комуникациите, корпоративната социална отговорност и развитието на социално отговорни проекти. Тя е основател, председател и вдъхновител на фондация “Идея в действие”, която стана популярна с насърчаване на устойчива зелена благотворителност в България. Тя е и един от победителите в годишната класация на Дарик радио “40 до 40” за 2014 г. за млади, успешни и вдъхновяващи хора в България. 

 

Направление „Финансово планиране и продажби“

Георги Христулев - sales coach, NLP мастер практик, медиатор. Управител на дигитална агенция Web Direct, съдружник в счетоводна компания QBS, управител на „Агенция за право и финанси“ ООД. За периода 2014 – 2020 г. повече от 4 000 човека от почти 1 500 фирми посещават обученията, които води и организира. Книгата „От любов към продажбите“, която Георги издаде, е практически наръчник за подобряване на уменията за продажба.

Павел Лисeв - магистър по финанси в Университет по икономика и управление Lund, Швеция. Сътрудник Сливания и придобивания в групата на Уникредит. Анализатор в Entrea Capital - водеща независима българска консултантска фирма в областта на инвестиционното банкиране. Анализатор „Анализ на капитала“ в Analyst Group AB, Швеция.

 

Гергана Даскалова - мениджър Корпоративни клиенти в Уникредит Булбанк. С поглед върху различни отрасли на икономиката, спецификации за бизнесите и възможност за оценка на риска при вземане на решения. Задълбочени финансови анализи и икономически обосновки в процеса на структуриране на сделки с клиенти.

 

Иван Раичков - директор Операции в Уникредит Булбанк. Заместник-председател на Комитета по платежни системи към УС на АББ, както и представител на АББ в Работната група по еволюция и поддръжка на схемите към Европейския платежен съвет. Член и на Националната спомагателна организация за присъединяване към SEPA схемите /NASO/ към АББ.

Илия Пацев - регионален експерт Инвестиционни продукти в Уникредит Булбанк, регион Плевен. Приема за своя мисия разпространяването и въвеждането на инвестиционните продукти на пазара в България.

Теодора Николова - мениджър Бизнес клиенти в Уникредит Булбанк от 2017 г. Основните и отговорности са свързани с привличане на нови клиенти и поддържане на връзки с настоящи от сегмент Малки и средни предприятия.

 

Направление „Бизнес развитие“

Цветелина Тенева - основател, старши консултант и фасилитатор в The Business Institute. Опитен практик в областите предприемачество, бизнес иновации, пазарни стратегии, бизнес развитие. Методист и фасилитатор в Иновационната лаборатория на Мтел, Иновационната лаборатория на Samsung, Академия “Иновация в действие” на Solvay Sodi и Aurubis България. PhD кандидат по тема “Иновативни бизнес модели за социално предприемачество” по съвместна програма между ВУЗФ и Copenhagen Business School.

Светлан Станоев - основател, старши консултант и фасилитатор в The Business Institute. Опитен практик в областите предприемачество, бизнес стратегии, управление на представянето, бизнес развитие. Методист и фасилитатор в Иновационната лаборатория на Мтел, проектно участие в инициатива за иновации и предприемачество “Unbound” на Unicredit Bulbank. Бил е консултант по преструктурирането в KPMG, Финансов директор в Орбител, Изпълнителен директор на инвестиционния фонд Серес.

Павел Хрисков - oсновател на Хрисков Груп с основен фокус над развитие и визионерство. Работи в Hewlett-Packard, като става част от екип, отговарящ за поддръжката на IBM Mainframe zOS технологии. Междувременно се присъединява към застрахователния брокер Тогедър България и по-късно става съсобственик на компанията. В 2016 г. съосновава консултантска компания в сферата на счетоводството, данъчното консултиране и юридическата протекция.

 

ФОНД: Социални предприятия се реализира от Български център за нестопанско право с подкрепата на фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк, TELUS International Europe и Аксенчър България.

 

 

 

назад