cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

КАЛЕНДАР НА ДОБРОТО: пълен не с дни, а с добри дела

19 Май 2020

В условията на глобална криза добрите истории са това, което ни дава сила. От 13 март до днес българските граждански организации работят неуморно, за да окажат ефективна и професионална помощ на застрашените от вируса и да осигуряват подкрепа на нуждаещите се: за по-добро образование, здравеопазване, социални грижи, демокрация и права.

Инициативата Календар на доброто "отброява" добрите дела на хора и организации от цялата страна, за които правенето на добро е професия. Които помагат не само в ситуацията на сегашната криза, а винаги. Но днес усилията им са още по-големи, защото и нуждата от подкрепа е по-голяма. 

“От 13 март до момента, ние показваме на практика, че неправителственият ни сектор е способен да се справя с извънредните ситуации и кризи. Причината да сме подготвени, е че стотици български организации се занимават професионално с правене на добро от десетилетия. И през следващите месеци ще е изключително важно да сме единни и да покажем, че България от десетилетия има координирана, професионална и добре работеща система от организации на гражданското общество, които са насреща за нуждаещите се.” - Надя Шабани, директор на БЦНП.

Това ни мотивира да започнем инициативата Календар на доброто - защото има много добро, за което всички ние имаме нужда да четем, слушаме и споделяме. За да вървим напред, уверени във възможностите си да се справяме с трудностите. Заедно с Форум Гражданско Участие, Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, НПО портал, Платформа АГОРА, WWF България, Български Червен кръст и Timeheroes ви каним да следите Календара на доброто и да го споделяте - над 115 истории за активно действие, подкрепа и солидарност.

Ако искате да видите и историята на вашата организация в Календара, пишете на: dobroto@fgu.bg

назад