cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Кампания за опростяване на процедурите при кандидатсване и изпълнение на проекти, финансирани от европейски фондове и програми

26 Март 2010

Българският център за нестопанско право и Фондация ПАЦЕП стартират кампания за събиране на негативни примери и лоши практики при работата на НПО по оперативните програми, както и други програми, средствата по които се разпределят от държавата. Целта на кампанията е да се набележат проблемните сфери при участието на НПО в проекти, финансирани от структурните и други европейски фондове, и да се направят конкретни предложения към министър Томислав Дончев за опростяване на процедурите по кандидатстване и изпълнение на договорите.

Молим всички неправителствени организации, работили или кандидатствали за европейско финансиране, да изпратят информация за трудностите, с които са се сблъскали.

За да е максимално полезна изпращаната от Вас информация, Ви молим да опишете казусите си в рамките на една страница и да включите данни за:

По коя програма е финансирането;
Какъв е конкретният проблем;
От какъв род е проблемът - дали е в самите изисквания на програмата (напр. банкова гаранция за получаване на авансово плащане) или е свързан с неизпълнение на изискванията на съответната програма (напр. забавено плащане).
Ще очакваме Вашите проблеми, казуси и предложения до 16 април 2010 г. на електронна поща lachezar@bcnl.org

назад