cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Каузите, които отключват нови врати

12 Юни 2019

Добрият старт не се изчерпа с прекосяване на стартовата линия. Успехът се измерва и зависи най-вече от подготовката и процеса преди първата крачка. Ето защо менторската програма за успешен старт „Lab4e“, част от Програмата ни „Предприемачество за нестопански организации“, е старателно изградена като етап, в който организациите получават експертна подкрепа в своето бизнес начинание с мисия.

„Безценно е да срещнеш професионалисти в различни области, от които да черпиш съвети.“, сподели Моника от фондация „Нашите недоносени деца“ след втората обучителна среща на финалистите в Програмата.  За организацията тази среща беше по-специална: бизнес идеята им за развитие и устойчивост на Семейния център „Малки чудеса“ спечели симпатиите на служителите в УниКредит Булбанк, които чрез вътрешно гласуване определиха фондацията да получи допълнителната награда на банката като партньор на Програмата.

 

В семейния център специалисти предоставят комплексна и професионална грижа на деца в ранна възраст и на техните родители. "Инвестицията тук е в бъдещето и развитието на децата, а подкрепата – за цялото семейство. Родителите са спокойни, защото грижата за децата им е споделена и се извършва по комплексен и всеобхватен начин от различните видове специалисти в центъра. А тяхното спокойствие и благоденствието на децата им в тази най-ранна възраст са условие за създаването на стабилна семейна среда.", споделят Маргарита и Моника от фондацията.

Всеки от участниците в двудневното събитие сподели смело предизвикателствата, прогреса и плановете си за бъдещето и получи множество, разнообразни и ценни съвети и насоки как да подобри или промени стъпките си по развиване на своя бизнес с кауза. Срещата премина през индивидуални консултации с всяка от 5-те организации, вдъхновяващи срещи с участници от предходните издания на Програмата, мотивиращи и ключови интерактивни беседи с маркетинг специалиста Байчо Георгиев и Захарина Вецева, старши мениджър Корпоративни Комуникации и Корпоративна Социална Отговорност - TELUS International Europe. Компанията, един от партньорите на Програмата, за втори път стана и домакин на динамичната менторска среща между участниците и експерти от различни области на бизнес сектора.

Кои са ключовете, които отварят различните врати към успеха и как неправителствените организации разширяват гледната си точка чрез знанията и опита на бизнеса, за да бъдат по-успешни в постигането на мисиите си - това е фокусът на Програмата ни и стремежът на всяка обучителна среща – участниците да получат поне по един ключ, който да използват на практика. Междувременно, сложихме старт и на следващото издание на Програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2019/2020, което вече е отворено за кандидатстване до 14 юли. Програмата е подходяща за всички неправителствени организации, които развиват или имат намерение да развиват стопанска дейност в подкрепа на своята мисия и цели. Условията за участие и повече информация за програмата може да разгледате тук.

Програмата «Предприемачество за нестопански организации» 2018/2019 се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и в партньорство с TELUS International Europe и  УниКредит Булбанк.

 

назад