cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Клуб на гражданския стопаджия: среща с писателя Иво Иванов

22 Юли 2020
 „От първата секунда, в която се появим на този свят, ние всички сме една и съща ненаписана книга. С какво ще бъдат запълнени белите страници? Много са факторите, разбира се, но в крайна сметка ти си авторът на своя собствен роман и когато бъде написана последната дума, само от теб ще зависи дали ставаш за четене. И колкото по-бързо разберем, че корицата няма значение, толкова повече време ще можем да отделим за самия сюжет. Някой беше изчислил, че човек взема средно по пет хиляди решения на ден. Това са 130 милиона решения за един човешки живот. Не смятате ли, че в крайна сметка ние дължим своята идентичност не на начина, по който изглеждаме, и не на това, с което сме напълнили къщата си, а на сбора от тези решения и техните последствия… Не е ли напълно очевидно това простичко и екзистенциално уравнение: ние сме това, което правим!“ („У дома“)
 
Това са думи на писателя Иво Иванов. Именно с него ще открием една нова страница в гражданския живот, едно място, наречено Клуб на гражданския стопаджия: място за споделяне на идеи, провокиране на мисълта и насърчаване на делата. Такива, каквито бихме искали да запишем в собствените си пътеписи,  а също и в общия ни такъв - на гражданското ни общество.
 
 
Клубът на гражданския стопаджия е запазен за студенти. За онези, които следват желанието за свързване, вместо за разделяне.
Специална серия от срещи в Клуба, посветена на съвременния активизъм и гражданското общество, ще води д-р Венелин Стойчев, социолог и изследовател.
 
28 юли, 18:00 ч. - първа среща на Клуба на гражданския стопаджия
В първата среща на Клуба по покана на Венелин ще се включи презокеански Иво Иванов. Той ще влезе в ролята на първия “стоп”,  който студентите ще хванат в пътуването си и ще могат да слушат и разпитват през цялото време.
Фокусът на разговора ще бъдат общностите - как се поддържат, организират за каузи, как преодоляват различията си и реализират идеята за гражданско общество.
 
 
Домакин на Клуба на граждснския стопаджия е Къщата на гражданските организации. Клубът е място (физическо и онлайн), което студентите могат да си самоорганизират.
 
За включване в първата среща: линк регистрация
 
За въпроси, свързани с Клуба на гражданския стопаджия, пишете на anna@bcnl.org.
 

Клубът на гражданския стопаджия с домакин Къщата на гражданските организации се развива в рамките на проект „Граждански Хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“ (ACF/61) на Български център за нестопанско право, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

назад