cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

КЛУБ НА ГРАЖДАНСКИЯ СТОПАДЖИЯ - Жените наистина плачат

10 Ноември 2021

Отново дойде време за интересни, вълнуващи и провокиращи мисленето събития! Този петък ви каним да се включите в срещата на Клуба на гражданския стопаджия.

Темата: "Жените наистина плачат" - по едноименния филм, който разказва за пет жени от едно средностатистическо българско семейство, които се опитват да отстояват себе си в страна, раздирана от хомофобия и предразсъдъци.  

Ще ви срещнем с част от екипа на лентата - Мина Милева и Весела Казакова - режисьори и сценаристи на филма, Биляна Казакова - сценарист, и две от актрисите - Ралица Стоянова и Катя Казакова.  

И не е случайно, че продуцентската компания на Мина и Весела се казва „Активист 38“.

Ще търсим умуваме и бистрим отговори на въпросите "Какъв е активизмът през кино-камерата и къде е пресечната точка с гражданския сектор? Каква е формулата за преодоляване на реалността, която не те приема - как ти приемаш, променяш или...?".

Венелин Стойчев отново ще влезе в ролята на модератор и ще зададе тези и други въпроси в петък.  

И ти имаш въпрос или позиция по темата? => Остави имейла си във формата и се включи на 12.11.2021 от 17:00 ч. онлайн в zoom.

КОГА: 12 ноември (петък) от 17:00 часа

КЪДЕ: Онлайн в платформата Zoom

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ сега, за да поучите достъп до срещата. Във формуляра може да споделите с нас кои теми ви вълнуват и какъв желаете да бъде следващият ни експеримент!

А до петък - виж трейлъра на филма или бягай на кино да го гледаш!

Ще те очакваме! До съвсем скоро!


Клубът на гражданския стопаджия е създаден в проекта „Граждански Хъбове в университети: активизиране на гражданската енергия в подкрепа на гражданските организации“ (ACF/61), който се изпълнява от Български център за нестопанско право с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg.).

                                               

назад