cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Конференция на тема „Възможности за развитие на доброволческа мрежа в сферата на предоставянето на социални услуги на територията на ...

30 Август 2011
На 31 август 2011 (сряда), от 10:00 ч. до 12:00 ч. в зала „Комодо", център „Комодо", гр. София, ул. „Иван Вазов" № 16 ще се проведе конференция на тема „Възможности за развитие на доброволческа мрежа в сферата на предоставянето на социални услуги на територията на Столична община".

Участниците в събитието ще бъдат запознати с  проект на Статут за доброволчеството в областта на социалните услуги на територията на Столична община, както и с водещи европейски практики в областта на доброволчеството за предоставянето на социални услуги. На база на дискусия ще се изработи план  за действие за създаването на доброволческа мрежа в сферата на предоставянето на социални услуги на територията на Столична община.

Конференцията се реализира в рамките на проект „Насърчаване на доброволчеството при предоставяне на социални услуги в Столична община", подкрепен по Програма „Европа" 2011 на Столична община изпълняван от фондация „Програмен и аналитичен център за европейско право" (ПАЦЕП).

Общата цел на проекта е популяризирането и въвеждането в Столична община на водещи европейски практики, свързани с доброволчеството и повишаването на капацитета на НПО и общинската администрация за предоставяне на социални услуги в общността чрез използването на доброволци.

На събитието са поканени представители на администрацията и Общинския съвет на Столична община, НПО с опит в работата с доброволци, а така също и доставчици на социални услуги.

Повече информация може да се получи от екипа на проекта чрез електронна поща pacel@pacel.org и/или телефон (02) 981 53 23.

назад