cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Кой кой е в журито на конкурса за „Най-добър бизнес план на НПО“ 2020

17 Февруари 2020

На 21 февруари ще се проведе журирането в конкурса за „Най-добър бизнес план на НПО“ 2020, част от програмата ни „Предприемачество за нестопански организации“ 2019/2020.

10 организации от София, Пловдив, Бургас, Калофер и с. Бъта са финалистите, които тази година ще представят своите идеи за бизнес с кауза.В момента 6-членното жури, включващо представители на партньорите на програмата, бизнес лидери, потенциални инвеститори и медии, се запознава с предприемаческите идеи, а на 21 февруари ще срещне с организациите и ще има нелеката задача да избере най-добрите. Три от тях ще си разпределят общия награден фонд от 16 000 лв., което да ги подкрепи при развитие на идеите им. Те ще продължат и в последния етап на програмата – Лаб4е: обучения и менторство в следващите 6 месеца.

Ето кои са хората зад трудния избор на най-добрите предприемачески идеи тази година:

Виктория Блажева, Уникредит Булбанк

Виктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк. Тя е директор Комуникации, както и Diversity Manager на банката. Виктория е член на борда на директорите на Тръст за социална алтернатива; ръководи работната група по комуникационна стратегия на Съвета на жените в бизнеса в България; член е на комуникационната работна група на Асоциацията на банките в България; член на Европейската асоциация на комуникационните директори и на Harvard Club of Bulgaria. Основател е на инициативата The C-Suite Minimalists като част от MBA дисертацията ѝ в Warwick Business School. Автор на статии в Капитал, Мениджър, 24 часа, блогове и др. Завършила е бизнес програмата CORe на HBX Harvard Business School; професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business; програмата за висши мениджъри на Harvard University, John F. Kennedy School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации. Завършила е OU Business School, Великобритания и има диплома от London School of PR, където преподава, и др. Интересите ѝ са в сферите на предприемачеството, иновациите, образованието с фокус към повишаване на финансовата култура.

Георги Бресковски, Микрофонд АД

Георги Бресковски  e изпълнителен директор на "Микрофонд" АД - първата българска неправителствена организация, занимаваща се с микрофинансиране, която се е трансформирала в търговска компания за финансиране на микро и малки фирми. Мисията на дружеството е да осигури бизнес кредити и за микро-предприемачи, да финансира нуждите на семействата с нисък доход и да поддържа добри финансови резултати, с цел обслужване на клиенти в дългосрочен план.

Димитър Колев, Аксенчър България

Димитър Колев е софтуерен специалист с дългогодишен опит в разработката и интеграцията на софтуерни приложения и системи. Той е работил за различни международни компании, като е осъществявал проекти в Америка, Канада, Англия, Германия, Япония и много други страни. Той има инженерно образование, а през 2001 година е удостоен с докторска степен по Електроника и Информационни технологии. В момента Димитър Колев е мениджър в Аксенчър България и ръководи изпълнението на проектите в компанията.

Захарина Вецева, Телъс Интернешънъл

Захарина Вецева е старши мениджър корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност в TELUS International Europe. На сегашната си позиция отговаря за рекламната комуникация и управлението на бранда на компанията, която в България има над 3000 служители. Завършила е "Връзки с обществеността" в Софийски университет "Св. Климент Охридски".  Била е част от екипа на All Channels Group. Преди това е работила като репортер за сп. "Мениджър" и уебсайта "МениджърНюз". Носител е на две награди Effie за едни от най-успешните кампании с цел изграждане на работодателска марка "Мога Там. Искам Тук" и "Твоята първа работа има значение".

Иванка Цанкова, Фондация "Америка за България"

Иванка Цанкова започва работа във Фондация „Америка за България” през март 2009 г. като директор за програмите в сферата на образованието и библиотеките. От 2013 г. тя е директор по оценката на въздейтвието на програмите на Фондацията в шестте приоритетни области. Преди това, г-жа Цанкова е била програмен директор в мисията на Американската агенция за международно развитие (USAID) в София, в продължение на 16 години. Започва професионланата си кариера като сътрудник в престижни научно-изследователски институти в София. Г-жа Цанкова е магистър по електроника и доктор на компютърните науки от Техническия университет в София.

Мария Чернева, Българска национална телевизия

Мария Чернева е биохимик и микробиолог по образование, журналист по професия. Близо 30 години следи проблемите на здравеопазването и социалната сфера за БНТ. От 2013 до 2018 г. е член на обществения съвет на Фонда за лечение на деца, където активно защитава интересите на децата. Авторка на множество документални филми, които два пъти й носят наградата „Валя Крушкина“. Мария Чернева е автор и на документалния филм „Социално предприемачество или бизнес с кауза“, с продуцент Надя Обретенова, излъчен по БНТ на 11.01.2017 г. и гледан от над 270 000 зрители. Тя е автор и на множество репортажи по темата социално предприемачество, отразяващи успешни практики у нас и в чужбина.

С журито и организациите в конкурса ще можете да се срещнете по време на церемонията по награждаване на най-добрите от тях – на 22 февруари от 16.00 часа в Сердика Център (ниво -1). Там, в събота и неделя, ще е и базарът "Малкото е Много"  - с 14 организации, които ще продават продукти с кауза и ще даряват много смисъл на всеки, който си вземе нещо малко от тях. По време на церемонията и базара ще чуете и видите резултата от работата на много хора, които са отдадени на различни каузи, и ще сте съпричастни към всичко това, което ни дава смисъл да вървим напред.


Конкурсът и Базарът са част от програмата „Предприемачество за нестопански организации“, която се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“ и в партньорство с TELUS International Europe, УниКредит Булбанк  и Аксенчър България.

Медийни партньори на Базара: БНТ, НПО Портал, Дарик, Оф Нюз:

назад