cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

LET's GO 2021 - кой ще определи най-добрия бизнес план на НПО тази година?

12 Юли 2021

Ето кои са членовете на журито в LET’S GO 2021

Отново настъпи онзи момент от годината, в който накуп се струпват немалко поводи за обсъждане, генериране на идеи, говорене и мислене в посока подкрепа на гражданските организации, които развиват стопанска дейност у нас. Тази седмица за нас от Български център за нестопанско право и участниците в тазгодишното издание на Програмата по социално предприемачество LET’S GO 2021 e безкрайно вълнуваща, не само поради предстоящия ФЕСТИВАЛ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО, но и заради настъпилия дългоочакван миг, в който ще разберем кои три идеи за бизнес с кауза ще получат по 10 000 лв. награда, за да видят бял свят.

През последните 5 месеца 9 организации от София, Варна, Шумен и Пловдив преминаха през серия от интензивни менторски сесии и консултации. Срещите с нашите ментори имаха за цел да подготвят участниците за създаването на подробен бизнес план за това как да стартират и развият своята идея за бизнес с добавена стойност. Екипите се трудиха неуморно, идеите са наистина впечатляващи, но най-трудното тепърва предстои – финалният избор на журито. За тази нелека задача отново решихме да се доверим на експертна група от професионалисти, които многократно доказаха, че умеят да ръководят успешни бизнеси и да разпознават добрата идея още в зародиш.

 

Ето кои са членовете на експертното жури:

Виктория Блажевапърви вицепрезидентдиректор „Стратегия и бизнес“ 

на УниКредит Булбанк

Виктория е първи вицепрезидент, директор „Стратегия и бизнес“ на УниКредит Булбанк от май 2021 г. Преди това е ръководила управление „Връзки с обществеността и комуникации“ на банката. Сред отговорностите й са да подкрепя топ мениджмънта в стратегическите инициативи на банката, в управление на промяната и в координацията на ESG стратегията на компанията. Виктория е в борда на директорите на Тръст за социална алтернатива и в борда на Harvard Club of Bulgaria. Член е на Съвета на жените в бизнеса и на Европейската асоциация на комуникационните директори. Завършила е MBA в Warwick Business School; бизнес програмата CORe на Harvard Business School, професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business, програмата за висши мениджъри на JFK School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации и др. Преминавала е обучения и специализации в сферата на устойчивия бизнес, социалното предприемачество, управление на проекти, дигитална трансформация и др. Интересите ѝ са в сферите на организационната ефективност, предприемачество, иновации и устойчив бизнес, образование с фокус към повишаване на финансовата култура.

 

Захарина Вецевадиректор "Корпоративни комуникации и КСО",

TELUS International Bulgaria

Захарина отговаря за рекламната комуникация, управлението на бранда и всички социално-отговорни активности на компанията, която в България има над 3 500 служители. Като част от TELUS International Bulgaria, e провеждала редица доброволчески активности в различни направления с общо над 5 000 участници. Всяка година компанията разпределя и 170 000 лв. чрез фондацията на TELUS International в България за проекти в сферите на околна среда, здравеопазване и образование. 

Илия ИвановМениджър "Бизнес РазвитиеЦентрална и Източна Европа, Rakuten Viber

Илия събира в себе си опит от сферата на маркетинг комуникациите, връзките с обществеността и отношенията с ключови партньори. Зад гърба си има успешен опит в няколко български PR агенции, както и в големи международни компании от ранга на Coca-Cola HBC. По настоящем, заема позицията мениджър "Бизнес Развитие" за Централна и Източна Европа, като управлява партньорските взаимоотношения между Rakuten Viber и ключови партньори, създаващи полезно съдържание.

 

Петър Торнев, Директор на технологичния център на Аксенчър в България

Петър работи в IT сферата повече от 15 години. Зaвършил е “Компютърни системи и технологии“ в  Технически Университет - Варна. Става възпитаник на Harvard Business School, след като завършва програмата за Leadership Development през 2015 г. През 2020 г. завършва EMBA в Американския Университет в България. Интересува се и се занимава с трансформация и усъвършенстване на лидерския потенциал и образование в България. Допринася за развитието на стратегии и иновативни решения в облачните технологии, киберсигурността, онлайн търговията, мениджмънта, както и за прилагането на политики, свързани с културното, възрастовото и половото разнообразие в компаниите. 

Христина НиноваДиректор „Комуникации, Фондация „Америка за България“

Христина е директор „Комуникации“ във Фондация „Америка за България“. Работила е в публичния, частния и НПО секторите. Вярва в успеха на социалното предприемачество като подход с огромна добавена стойност за всички в обществото - няма по-ценна подкрепа от помощта да си помогнем сами.  

След броени дни, журито ще се срещне и ще се запознае с идеите на участниците в LET’S GO, за да излъчи най-добрите идеи за социално предприемаческа дейност. Кои ще бъдат те, предстои да разберем на церемонията по награждаване в рамките на ФЕСТИВАЛА на 16 юли от 17:00 часа в Амфитеатър Sofia Ring Mall.

Междувременно, вижте тук кои бяха 9-те организации, които не спират да доказват, че винаги има начин да вършим добро, дори в усойни времена.

 

назад