cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

МАЛКОТО Е МНОГО!

22 Февруари 2019

През последните четири години, в месеца на любовта и виното, нашият екип организира Базара на социалните предприятия. Тази година базарът се проведе под надслов МАЛКОТО Е МНОГО: Пазарувай с кауза.

Базарът се състоя на 16 и 17 февруари, но вълнението, нетърпеливото очакване и трепетът от срещата с участниците в базара, новите посетители, всички приятели и партньори, които са неотлъчно до нас в реализацията на базара, ни бяха завладели далеч преди това. А запитванията за включване в следващи издания на базара продължават и до днес.

Важно за нас тази година е, че отново създадохме пространство не само за пазаруване с кауза, но и за разговори: за това как гражданските организации помагаме на уязвими хора, на талантливи младежи, за опазването на природата – изобщо за това какво значи да си активен. Организациите участници споделиха енергията за промяна, която носят, и получиха подкрепа от нови съмишленици.

Споделяме няколко кадъра от Базара, а всички снимки можете да разгледате в албума тук.

Част от доброволците, които ни помогнаха в изграждането и провеждането на базара 

 

Малко от усмивките и красотата сред щандовете на базара и

само част от хилядите посетители, пазаруващи с кауза.

Нашите предприемачи – граждански организации могат да изглеждат като малки бизнеси, но зад тях стоят значими каузи. Малките предмети, които предлагат, всъщност означават много подкрепа за тези, които ги произвеждат. А малките покупки – носят много смисъл.

 

Ние работим по темата за предприемачество на НПО вече осем години. Вярваме, че това е устойчив модел за решаване на значими социални проблеми, в който всички могат да се включат. Защото гражданските организации са организациите на хората, които носят необходимите доверие и заряд за развитие на обществото ни, за да живеем по-добре заедно.

Благодарим на колегите участници за ентусиазма и вдъхновяващото включване в базара, на доброволците, без които нямаше да се справим, на медийните ни партньори за прекрасните разкази и на партньорите ни – за доверието и желанието заедно да променяме и да действаме.

 

Базарът на социалните предприятия е част от програмата ни „Предприемачество за нестопански организации“. Програмата е насочена към гражданските организации, които включват в дейността си и предприемачески модел на работа, за да бъдат по-успешни и по-устойчиви в постигането на каузите си.  Програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2018/2019 се провежда с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и в партньорство с TELUS International Europe и УниКредит Булбанк.

Медийни партньори:

Домакин на Базара:

назад