cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Международният център за нестопанско право спечели наградата на Фондация „МакАртър” за най-креативна и ефективна институция за 2012 г.

17 Февруари 2012

На 16 февруари 2012 година, фондация „МакАртър" обяви победителя на „Наградата за креативни и ефективни институции" за тази година. Носител на наградата е Международния център за нестопанско право (ICNL), който получава и грант в размер на 1 млн. щатски долара


Наградата на фондацията почита и подкрепя усилията на ICNL да развие правната среда за гражданско общество, филантропия и гражданско участие в повече от 100 страни по света. Сред дейностите на организацията са работата по създаването на рамка за хуманитарни групи и други неправителствени организации в Либия, насърчаването на филантропия в Китай, повишаването на гражданското участие в Русия и др.


Приза е признание за управлението на ICNL и инвестиция в бъдещето на организацията. То идва в критичен за ICNL момент, като подсилва устойчивостта на организацията, и й позволява да развие комуникационна стратегия за подкрепата на реформата в правната рамка на гражданското общество по света.


„Както виждаме в Египет и в други страни по света, правната рамка за гражданско общество е на първа страница, и нашата цел е да насърчим и подпомогнем развитието на правна рамка, гарантираща сигурност и безопасност", каза президентът на ICNLДъглас Рътцен. „Посвещаваме наградата на нашите партньори, донори, екип, борд и съветници", добави той.


ICNL е една от 15-те организации от шест страни, които са наградени от Фондация „МакАртър" с тази награда. Фондацията не приема номинации за тези награди.


Повече информация за фондацията и наградата можете да прочетете тук.

назад