cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

МОЛБА ЗА ПОДКРЕПА ОТ СДРУЖЕНИЕ "ЧОВЕКОЛЮБИЕ"

1 Юни 2005

На 25 Май 2005 г. Центърът за социална рехабилитация и интеграция за хора с психични проблеми “Човеколюбие” – Пазарджик отправи открито писмо до Министъра на труда и социалната политика Христина Христова и Министъра на финансите Милен Велчев поради забавяне изплащането на средствата за развитие на социална услуга, чиито доставчик е Сдружение “Човеколюбие” след проведен конкурс за възлагане на социалната услуга.

 

Защо бе подготвено това писмо В края на 2004 г. Сдружение “Човеколюбие спечели конкурса в община Пазарджик за възлагане на социалната услуга – делегирана държавна дейност “Център за социална рехабилитация и интеграция за хора с психични проблеми”, разкрита със заповед на Изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане. Съгласно договора, сключен между общината и Сдружението, възложената социалната услуга следва да се финансира от републиканския бюджет чрез общината. Договореното финансиране е в общ размер от 59 904 лв. и е трябвало да стартира от януари 2005 г. До момента доставчикът на социалната услуга не е получил никакви финансови средства по договора, въпреки че не е преустановявал дейностите по предоставяне на услугата. В откритото писмо Сдружението апелира към възможно най-бързо разрешаване на проблема, тъй като е изправено пред невъзможност да финансира извършването на дейностите по социалната услуга със собствени средства и ще е принудено да прекрати дейността, вследствие на което целевата група ще бъде лишена от социалната услуга.

 

 Апелът на Сдружението Освен до двете министерства, Сдружение “Човеколюбие” разпространява откритото писмо до други институции и медии.

 

Сдружението очаква подкрепа от своите партньори с едно телефонно обаждане до мистъра на финансите – тел. 985 92 001 и министъра на труда и социалната политика – тел. 8119 400. Повече информация, както и текстът на откритото писмо можете да откриете на www.bcnl.org/social

назад