cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

На изложба сме – за съБуждащи сюжети и права от пандемичното време

10 Септември 2020

 

"ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК" е ежегоден конкурс за социално ангажирано изкуство – инициатива на Български център за нестопанско право. През 2020 г. конкурса проведохме за трета година, защото вярваме в силата на изкуството да предизвиква социална промяна. Чрез него подкрепяме будните и социално ангажирани автори, които със своя талант, творческа енергия и артистичен дух разказват за човешките и гражданските ни права и свободи.

В конкурса тази година се включиха 114 автори с 226 творби – всяка от тях с поглед към гражданските ни права и свободи по време на пандемичната обстановка в България и наложените ограничителни мерки за борба с COVID-19. 

С нелеката задача да отличат най-добрите творби се заеха професионалистите…

Жури в категория "ТЕКСТ":

Марин Бодаков, Стефан Иванов и Зарина Василева

***

Жури в категория "ИЛЮСТРАЦИЯ":

Велина МавродиноваРозалина Буркова и Росица Ралева

***

Жури в категория "ФОТОГРАФИЯ":

Веселина НиколаеваМирослав Маринов и Христина Ташева

 

А кои са отличените автори и техните творби?

 

Елате да разберем заедно - на 28 септември 2020 от 17:00 часа в Kino & Bar Cabana, парково пространство НДК, София, когато ще наградим финалистите в третото издание на конкурса „ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК“ и ще открием изложбата „СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството“ 2020 /vol. 3/

 

В изложбата ще видим и прочетем сюжети от пандемичното време, уловени във фотографиите, илюстрациите и текстовете на отличените автори. Всяка от творбите отправя различни послания за правото на сдружаване, правото на мирни събрания и свободата на словото – правата, чрез които можем да (се) Събуждаме и обединяваме.

Triple E.Y.E Project в лицето на журналистите и търсачи на съкровища - Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова - ще влязат в ролята на водещи и ще ни провокират за дискусия. И не само...

Специално участие в програмата ще вземат артистите от АТОМ ТЕАТЪР, които ще изпълнят най-новата си танцова миниатюра „КЛОПКА“.

Повече информация и програмата ще намерите във Фейсбук събитието.

>> Включете се в списъка ни с гости <<

Местата са ограничени!

Поканете приятели и елате заедно!

Очакваме Ви!

 

__________________________________________________________________________

Инициативата е част от проект „Творци – посланици за социална промяна“ на Български център за нестопанско право, финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2020 г.

Подкрепата за Български център за нестопанско право за реализирането на събитието е осигурена от Фондация „Америка за България“.

назад