cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Наближава крайният срок за кандидатстване във VIVACOM Регионален грант 2020-2021

4 Януари 2021

Шестото издание на VIVACOM Регионален грант /2020-2021/ тече с пълна пара. На 12 януари 2021 г. изтича крайният срок за кандидатстване в Програмата.

>> Онлайн формуляр за кандидатстване: www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply

 

 

За Програма VIVACOM Регионален грант /2020-2021/

VIVACOM Регионален грант за шеста поредна година подкрепя обществено значими каузи на граждански организации с мисъл и грижа за местните общности в малките и големи населени места. Фондът в тазгодишното издание е 60 000 лв. Условията остават същите, както досега. Стойността на един грант, който може да получи всеки проект, е до 5 000 лева, а продължителността на проекта следва да бъде до 1 година. Няма ограничения нито за сферите, в които ще се развиват инициативите, нито за броя проекти, които една организация може да подаде, нито за това дали е получила финансова подкрепа от Програмата през предходна година. Важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за местната общност.

Допустими кандидати:

>> Юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза;

>> Народни читалища;

>> Настоятелства към училища и детски градини, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел в обществена полза, в партньорство с училища и детски градини.

Програмата подкрепя проектни предложения, които едновременно покриват 3 ключови критерия:

1) Полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за местната общност;

2) Въвличане на местната общност;

3) Новаторство.

Журито, което ще оценява проектите, е в състав:

 

Проектните предложения се изпращат до 12 януари 2021 г., само онлайн, чрез попълване на електронен формуляр за кандидатстване на: www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply.

 

На подстраницата www.vivacomfund.bg/regionalgrant ще намерите Общите условия и правилата на Програмата, както и образец на формуляра за кандидатстване и формуляра за финалния отчет.

 

Срокове в Програмата

  • Кандидатстване с проектни предложения: 26.11.2020 г. – 12.01.2021 г.
  • Оценяване на проектите: 13.01.2021 г. – 17.02.2021 г.;
  • Обявяване на печелившите: в началото на март 2021 г.
  • Сключване на договорите и започване на изпълнение на дейностите по проектите: от април 2021 г.

Информация от различните етапи на конкурса ще намерите на  www.vivacomfund.bg, на сайта на Български център за нестопанско право www.bcnl.org и на Информационния портал за неправителствените организации в България (НПО Портал) www.ngobg.info.

 

За въпроси и допълнителна информация

Въпроси, свързани с кандидатстването, може да изпращате на имейл адреса на Програмата: regional.grant@vivacom.bg или да се свържете директно с Айлин Юмерова от Български център за нестопанско право на имейл: aylin@bcnl.org.

 

***

За изминалите пет години в рамките на Програмата телекомуникационната компания VIVACOM е предоставила над 313 000 лв. за 68 проектни идеи на 64 граждански организации.

Едни от тях са фондация "Кукуряк" от Стара Загора с проекта "Планински". Идеята за повишаване активността сред децата до 12-годишна възраст в града чрез спортни и туристически дейности на открито и запознаването им с алтернативните спортове сред природата бе сред отличените в петото издание на Регионалния грант /2019-2020/. За вдъхновение споделяме кадри от техните преживявания:

назад