cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Национална годишна конференция на НПО; дебат между политически партии и НПО

23 Април 2009

Българският център за нестопанско право в партньорство с Български дарителски форум имат удоволствието да Ви поканят за участие в Националната годишна конференция на неправителствените организации на тема „Държавата и гражданското общество”, която ще се проведе на 12 май 2009 г. от 10 до 16 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща – Андрей Николов” в гр. София. Това събитие са организира с финансовата подкрепа на Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust), Американската агенция за международно развитие (USAID) и German Marshall Fund of the United States (GMF).

 

Първата част на конференцията ще протече под формата на ДЕБАТ между представители на основните политическите сили и представители на неправителствените организации. Темите, по които ще се дискутира са: каква следва да е държавната политика по отношение на неправителствения сектор и доколко е гарантирано включването на гражданските организации в процесите на вземане на решения. Ще се коментира и дали са ефикасни съществуващите механизми за държавно финансиране на неправителствения сектор, както и възможностите за създаването на независим фонд за финансиране на гражданските организации. За участие в дебата са поканени представители на: Българската социалистическа партия, Национално движение стабилност и възход, Движение за права и свободи, Съюз на демократичните сили, Демократи за силна България, ГЕРБ, Атака, Зелените.

 

Дебатът ще се води от журналиста Иван Бедров. Медийни партньори на събитието са Re:TV, списание „Тема” и „Дарик” радио.

По време на втората част от конференцията участниците ще могат да се включат в дискусии по следните теми, представени в отделни панели:

 

  • Участие на неправителствените организации в процесите на вземане на решения и на формиране на политики на национално и местно ниво;
  • Имиджът на НПО и проблемите пред дарителството;
  • Новите лица на гражданското общество: резултати от проучване на Институт Отворено общество;
  • Теми, предложени от участниците в конференцията.


Вашето участие може да потвърдите най-късно до 30 април 2009 г. чрез попълване на регистрационен формуляр, в който посочите и предпочитаната от Вас тема за дискусия (от следобедната програма) както и въпроси, които Ви вълнуват и бихте искали да се обсъдят по време на свободния панел (14.30 – 16.00 Панелна презентация 4).

За ограничен брой на участници от страната се предвижда поемане на пътните разходи и на разходите за нощувка.

Регистрационния формуляр моля да изпращате на e-mail: info@bcnl.org. При необходимост от повече информация, моля да се обръщате към нас на тел: 02 / 981 66 17.

Прилагаме предварителна програма на конференцията и регистрационен формуляр.

 

В очакване да се видим на конференцията,

 

С уважение,

Ралица Величкова
Директор БЦНП

 

Красимира Величкова 

Директор БДФ

 

 

Регистрационен формуляр

 

Предварителен дневен ред

назад