cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Национална работна среща "Участие на НПО в процесите на вземане на решения"

24 Февруари 2009

Български център за нестопанско право /БЦНП/ организира национална работна среща на неправителствените организации по въпросите на тяхното включване в процесите на вземане на решения и изработването на политики при взаимодействието им с институциите.

 

По време на срещата ще бъдат представени правни анализи за съществуващите механизми за участие на НПО в процесите на вземане на решения и на консултирането на политики  в България и в редица европейски страни.

 

 

Основна цел на срещата е представянето и обсъждането на проект на Стратегически документ за участието на НПО в процесите на вземане на решения. Стратегическият документ съдържа и препоръки за изменение на законодателството, а също и предложения за институционална реформа на съществуващите механизми за консултации с НПО, разработени въз основа на ясни принципи и критерии

 

 

Националната работна среща ще се проведе на 27 февруари 2009 г. (петък) в гр. София, в Хотел Радисън, Зала 6, от 10:00 часа.  Участие в мероприятието може да заявите на тел.  02/981-66-17  02/981-66-17 или на ел. поща atanas@bcnl.org

 

Националната работна среща се организира в рамките на проект:“Изграждане на ефективно сътрудничество между гражданските организации и публичната администрация в процеса на вземане на решения”,  подкрепен от Фонд България на Балканския тръст за демокрация и от Американската агенция за международно развитие.

назад