cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Националната дарителска кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА се отлага

17 Март 2020

Всички каузи на НПО са важни, но сега приоритет е кризата с коронавируса

Броени дни преди старта на второто издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА организационният комитет на националната дарителска кампания реши да го отложи. Причина са предизвикателствата, свързани с тежката епидемиологична криза и икономическите последици от нея, които изискват отговорно поведение, дисциплина и съпричастност от всички нас.

Решението за отлагане на инициативата е резултат от категоричната ни убеденост, че сега всички ние от гражданските организации трябва да мобилизираме своите ресурси и да бъдем полезни там, където нашите знания и опит могат да помогнат за по-бързото и безболезнено преминаване през този труден момент. Неправителственият сектор многократно е доказвал, че има енергията, потенциала и желанието да бъде полезен на обществото и най-уязвимите групи в него. Време е да го направим отново – с повече креативност, всеотдайност и внимание към онези, които ще поемат в най-голяма степен последиците от настоящата криза.

Като част от организационния комитет ние от Български център за нестопанско право също прекратяваме популяризирането на кампанията по всички комуникационни канали (социални мрежи, радио, телевизия, външна реклама).

Това решние със сигурност не променя факта, че всички 75 каузи, включени в тазгодишната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА, са важни и че тяхната реализация ще повлияе върху средата и качеството на живот на много хора. Те продължават да имат нужда от дарителска подкрепа, особено в този момент, за да продължат своята работа и да бъдат по-ефективни, бързи и гъвкави в решенията на важни социални проблеми. Каузите остават активни на платформата БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА и всеки, който желае, може да ги подкрепи.

Затова и ние от БЦНП ще продължаваме да търсим и разчитаме на Вашата подкрепа за насърчаване и развиване на таланта на младите творци-активисти на България, създващи социално ангажирано изкуство.

Благодарим на всички, които се включиха в кампанията, и на нашите партньори за доверието и желанието да са част от БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА! Благодарим за вложените усилия, внимание и време в подготовката за нейното второ издание! Тези усилия не са напразни, защото следващо издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ще има!

Пожелаваме ви здраве!

Организатори на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА са 12 организации, обединени от идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заедно в час“, „Светът на Мария“, WWF България, фондация „Работилница за граждански инициативи“ и УНИЦЕФ.

 

Партньори на кампанията:

 

назад