cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Необикновената 2020 и какво ни предстои през 2021

7 Април 2021

Необикновената 2020 мина бързо, вълнуващо и с много провокации! Всеки я преживя различно. Ние - с много работа, удовлетворение и още повече идеи за развитие на гражданския сектор. 

В ретроспекцията на годишния ни отчет има много значими цифри и постижения -  най-много се гордеем с всеки, когото увлякохме чрез програмите и кампаниите ни, които разказваха за ролята и значението на гражданския сектор в България. 

Един от партньорите ни скоро ни сподели, че самият факт, че вече толкова години сме устойчиви, че много български НПО знаят, че има Център за нестопанско право, където могат да поискат помощ и да се ориентират в сложната правна материя, е сам по себе си знак за демокрация! Тази висока оценка за работата и значението ни ни зарадва, защото това е точно онова, към което сме се стремяли – гражданският сектор да бъде независим, влиятелен, подкрепен и да запалва гражданската енергия. 

Вярваме в едно:

Право е да сме заедно - да можем да се обединяваме с други хора и да развиваме инициативите си, да упражняваме правото си на мирни събирания, да търсим и намираме заедно решения за по-добри днес и утре.

Вече 20 години защитаваме именно правото на сдружаване. Ще продължим да го правим все така усърдно. 

С всяко постижение на българските граждански организации се гордеем като с наше постижение. За да отпразнуваме 20 годишнината си, решихме да увеличим споделянето на тези истории:

  • ще покажем двигателите на промяната - хората в гражданските организации и техните символи на успех; 
  • ще направим кратка равносметка на промяната и развитието във всяка от сферите, в които работим - и ще ви каним да споделяте вашите очаквания към нас. 
За да погледнем и вървим заедно, още по-смело напред.  

 

Тук можете да проследите поредицата ни юбилейни материали и да ни изпратите вашите предложения за действия във всяка от сферите, в които работим:

МОДЕРНО Е ДА УЧАСТВАШ

КАК СЕ СТАВА УСТОЙЧИВА ОРГАНИЗАЦИЯ

КАК ГРАДИМ/Ш ГРАЖДАНСКО СЪЗНАНИЕ

СИЛНО, СМЕЛО, ЗНАЕЩО И СПЛОТЕНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО


Нека останем свързани! Последвайте ни и в социалните мрежи - Facebook, Instagram, LinkedIn

назад