cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Нов шанс за кандидатстване за обучение по бизнес планиране за НПО (28-29 май 2018)

8 Май 2018

За да дадем шанс на повече НПО от страната да се включат в обучението по бизнес планиране за нестопански организации, което ще се проведе на 28 и 29 май 2018 г., в гр. София, решихме да удължим срока за кандидатстване с още една седмица! Формата за приемане на кандидатури ще бъде отворена до 16 май 2018 (сряда), включително.  

Обучението по бизнес планиране е насочено към изграждане на умения и знания относно възможностите на нестопанските организации да стартират и развиват свързана с мисията им стопанска дейност, както и относно инструментите, които могат да ползват, за да  тестват жизнеспособността на своите бизнес идеи и да планират тяхното стартиране. Обучителите ще запознаят участниците с концепцията за социалното предприемачество и с различни успешни примери на социални предприятия, управлявани от нестопански организации в България. По интересен начин ще бъде представена и ролята на допълнителната стопанска дейност за осигуряването на финансова устойчивост на НПО.

Кандидатите за обучението ще бъдат поканени да кандидатстват и за програмата „Предприемачество за нестопански организации“, която ще бъде отворена в началото на месец юни 2018 г. Програмата ще се реализира за 8-мо поредно издание и ще даде възможност на група от нестопански организации да подобрят свои вече разработени бизнес планове  чрез индивидуални консултации и обучения и да се състезават в конкурс за „Най-добър бизнес план на НПО“ в края на 2018 г. Програмата се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“.        

 

 

Основните теми на обучението включват:

  • Какво е социално предприемачество, примери на нестопански организации, които са стартирали бизнес инициативи и правни аспекти при стартирането на допълнителна стопанска дейност;
  • Инструменти за тестване жизнеспособността на бизнес идея;
  • Бизнес модели;
  • Инструменти за бизнес планиране   

Участниците ще имат възможност да се включат в разработването на практически групови и индивидуални задачи.

 

За кого е подходящо да кандидатства?

Обученията са подходящи за всички неправителствени организации (ЮЛНЦ и читалища), които развиват или желаят да стартират стопанска дейност в подкрепа на своята мисия и цели. Приоритет при селекцията на участниците в обучението ще имат кандидатурите с ясна предприемаческа идея и потенциал, подадени от организации, които имат поне една инициатива/проект, който са реализирали самостоятелно или в който са участвали като партньори.

  • Ниво на обучението: начинаещи
  • Срок за кандидатстване: 16 май 2018 г., включително;
  • Основният език на обучението е български;
  • Обявяване на одобрените за участие кандидати: 21 май 2018 г.;
  • График за провеждане на обучението: 28-29 май 2018 г., гр. София. 

 

Условия за участие

Всички желаещи да участват, трябва да попълнят онлайн формуляр за кандидатстване.

Формулярът се попълва и изпраща от официалния представител на съответната нестопанска организация. Моля, бъдете кратки, ясни и конкретни, когато отговаряте на въпросите във формуляра – това ще Ви даде по-голям шанс при кандидатстването!

За участие в обучението одобрените кандидати трябва да заплатят такса в размер на 100 лв. Организаторите поемат разходите на участниците за нощувки, храна и кафе-паузи през времетраенето на обучението.

Организаторите ще се свържат с всеки избран участник за уточняване на допълнителни организационни въпроси след 21 май.

 

Обучението се организират с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

назад