cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Обществено обсъждане на механизми за избор на представители на НПО в Националния съвет за закрила на детето

22 Февруари 2011

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обявява обществено обсъждане на механизми за избор на нови представители на НПО - членове на Националния съвет за закрила на детето. Мандатът на досегашните членове изтича в края на април 2011 г. ДАЗД заяви желанието си изборът на новите членове да стане чрез процедура, която да гарантира легитимното представителство на сектора в съвета. Предложени са два възможни механизма, чрез които да се изберат бъдещите членове на съвета.

 

И двата варианта предвиждат събиране на номинации и определяне на списък с номинираните представители на НПО, които отговарят на всички условия на ДАЗД.

 

Вариант 1 предлага номинираните представители да определят окончателните членове на съвета на обща среща. Пълният текст можете да прочетете тук.

 

Вариант 2 предвижда изборът да става чрез гласуване по пощата или по електронен път. Пълният текст можете да прочетете тук.

 

Вашите коментари по предложените варианти, както и алтернативни предложения за механизми за избор може да изпращате до 10 март 2011 г. на електронна поща: mdiankova_icp@sacp.government.bg.

 

Повече информация може да намерите на страницата на ДАЗД: http://www.sacp.government.bg/

 

Своите въпроси може да зададете на Милена Дянкова, главен експерт в отдел „Координация, програми и сътрудничество", дирекция „Държавна политика за детето"

Държавна агенция за закрила на детето, тел. 02/933 90 42, факс: 02 980 24 15

назад