cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Обучителни практики за младежи в Български център за нестопанско право

24 Август 2020

Присъедини се към общността на БЦНП и се запознай отблизо със света на гражданските организации, докато им помагаш  

 

Български център за нестопанско право (БЦНП) е фондация в обществена полза, която работи в подкрепа на гражданския сектор от 2001 г. до днес. Мисията ни е да помагаме на хората в България да могат свободно да се сдружават, да постигат заедно обществено значимите си цели и да изразяват своята гражданска активност в среда, която е насърчаваща, а не ограничаваща. Вярваме, че в една демократична страна гражданските организации са важен елемент и двигател на позитивната промяна.

Опитът ни от последните 19 години потвърждава значимостта на това да се обединяваме, взаимно да се подкрепяме и да разказваме за потенциала на общностите да намират заедно успешни отговори на социалните проблеми и предизвикателства.

Екипът на БЦНП

Ако мечтаеш за работа с кауза и (с)мисъл, вълнуваш се от темите на гражданското общество, любопитно ти е как работят неправителствените организации или изобщо – търсиш нови предизвикателства – включи се в обучителните ни практики!

 

ОБУЧИТЕЛНИ ПРАКТИКИ В БЦНП

Обучителните ни практики за младежи са страхотна възможност за учене чрез практика и развиване на нови знания, умения и опитност за работа в гражданския сектор.

Всяка практика е с продължителност 80 астрономически часа и осигурено възнаграждение.

Програмата и графикът за всяка практика ще бъдат съгласувани с индивидуалните възможности на практикантите.

Място на провеждане – офис на БЦНП на адрес: София, ул. „Христо Белчев“ № 3, ет. 2.

Период на провеждане – между 1 октомври – 20 декември 2020 г.  

Обучителните практики на БЦНП са част от националната програма „Социални иноватори“.

 

КАКВО ЩЕ НАУЧИШ ПРИ НАС?

>> Теоретични и практически нови знания, умения и опитност за това:

  • Що е то нестопанско право – по време на обучителната практика ще се запознаеш със смисъла и важността на свободата на правото на сдружаване – на международно и национално ниво.
  • Как се създава юридическо лице с нестопанска цел – от идеята през учредяването и регистрацията до реални ситуации, пред които се изправят гражданските организации в своята ежедневна работа в полза на обществото.
  • Как гражданите участват в законотворческия процес – ще имаш възможността да разбереш как граждани и НПО могат да участват в работни групи за изготвяне на законопроекти и как трябва да се застъпват за приемането на нормативни актове пред отговорните институции.
  • Как да пишеш вдъхновяващо и да създаваш визуално съдържание за каузите и кампаниите на гражданските организации – теоретични и практически занимания, свързани с писане на новини и истории за каузите на социалните предприятия в платформата DarPazar.bg, както със създаването на дизайн и визуализации към кампаниите и инициативите на БЦНП. 

 

 

СВОБОДНИ ПОЗИЦИИ ЗА ОБУЧИТЕЛНИ ПРАКТИКИ

Към момента свободните ни позиции за обучителни практики са 3. Можеш да кандидатстваш в една от тях: 

  • Помощник Правен консултант – 1 позиция
  • Сътрудник Комуникации и онлайн съдържание – 1 позиция
  • Сътрудник Дизайн на проекти и кампании – 1 позиция

 

КАКВО ТЪРСИМ НИЕ?

Теб, ако:

>> Си на възраст между 18 и 29 години и към момента:

  • Не учиш и не работиш; или
  • Си студент/ка по специалност в сферата на хуманитарните или социални науки – III-ти или по-горен курс; или
  • Наскоро си завършил/а висшето си образование в сферата на хуманитарните или социални науки и търсиш работа или не работиш по специалността си, и

>> Си мотивиран/а да развиваш нови умения и опитност за работа в гражданския сектор,

>> Умееш да пишеш статии и/или да създаваш визуално съдържание и/или виждаш в правото инструмент за решаване на социални проблеми;

>> Имаш възможност да отделяш минимум 3 пъти седмично по 3 часа време за практика.

 

КАК ДА КАНДИДАТСТВАШ?

Ако проявяваш интерес да се включиш в обучителна практика на БЦНП, може да ни изпратиш имейл с кратко описание на мотивацията ти да кандидатстваш за избраната позиция и телефон за обратна връзка на: aylin@bcnl.org, лице за контакт – Айлин Юмерова.

Срок за кандидатстване: до 30.09.2020 г.

Ние ще се свържем с теб!

 

Обучителните практики, част от Програма „СОЦИАЛНИ ИНОВАТОРИ“ в България, се реализират в рамките на проект „Социални иноватори“, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм.

назад