cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Откриване на изложбата „СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството“

25 Юли 2019

ЗАЩО

е важно

да можем да се изразяваме СВОБОДНО

и да можем като ГРАЖДАНИ

да се събираме на ПРОТЕСТИ и да се СДРУЖАВАМЕ за общи каузи?

...

Отговорите дава изложбата „СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството“. Заповядайте на откриване на експозицията на 5 август (понеделник) от 18:30 часа в Галерия на открито в градинката на „Кристал“, София. 

През пролетта на 2019 Български център за нестопанско право отново провокира артистите от страната и извън нея да споделят своето социално ангажирано творчество чрез конкурса „Граждански будилник“.

Изложбата „СЪБУЖДАНЕ: Правата през погледа на изкуството“ представя отличените в конкурса фотографии, илюстрации и текстове. Всички те, по различен артистичен начин, изразяват ангажираност към темата за гражданските права и свободи. Творбите разказват за реални случки и събития и отразяват личното отношение на творците към силата на гражданското сдружаване, енергията на протестите и хората в тях, смисъла от свободата на словото и борбата за нея.

Инициативата организираме за втора поредна година. Амбицията ни е тя да се превърне в ежегодна традиция, която да вдъхновява артистите да създават социално ангажирано изкуство. Заради способността на хората да се съБуждат едни други и необходимостта да се създават всякакви начини за това.

По време на събитието с групата артисти Destructive Creation ще ви провокираме да се включите в масовото „обезоръжаване“ на специален експонат в символ на взаимното съБуждане и активизиране към действие. Ще бъде забавно, ще има музика, а за участниците в артистичното предизвикателство – ще има и сладки подаръци.

Изложбата може да разгледате по всяко време от 5 до 19 август 2019 в Галерия на открито в градинката на „Кристал“, София.

Очакваме ви с нетърпение!

________________________

Изложбата се осъществява по проект „ГРАЖДАНСКИ БУДИЛНИК – децата творят права“ на Български център за нестопанско право, финансиран от Програма „Култура” на Столична община за 2019 г., и със съдействието на Ploter BG.

 

Инициативата е част от кампанията "Civil Alarm Clock - Empowering the rights through the language of arts", реализирана в партньорство с Resource center for public participation - CeRe, Румъния, с финансовата подкрепа на Black Sea Trust (BST).

назад