Ние използваме бисквитки
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

ПОДПИШЕТЕ ОТВОРЕНО ПИСМО СРЕЩУ НАМАЛЯВАНЕ СРЕДСТВАТА ЗА ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ В СЛЕДВАЩИЯ 7 ГОДИШЕН БЮДЖЕТ НА ЕС

11 Юни 2020

С огромно съжаление съобщаваме, че Европейската комисия е предложила намаляване на средствата за организации на гражданското общество в бюджета на Европейския съюз за периода 2021-2027. В предложения на 27 май бюджет за следващия седем годишен период Европейската комисия е предвидила намаляване на средствата за програма Права и ценности с 20%.

Предложението на Европейската комисия е голямо разочарование за гражданския сектор, който допринесе много за справяне с кризата с COVID-19 и продължава да работи за намаляване на негативния ефект и последици от нея. Затова призоваваме активните организации на гражданското общество да подпишат отвореното писмо подготвено от European Civic Forum и Stefan Batory Foundation, с което да призовем европейските институции да не правят компромис със средствата, предвидени за програма Права и ценности.

Писмото можете да прочетете и подпишете тук: