cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Покана за участие в Конференция „Социалната политика в България – основни принципи и мерки за тяхното изпълнение”

9 Ноември 2009

Български център за нестопанско право, като член на Платформа „ Социални политики”, има удоволствието да Ви покани на конференция „Социалната политика в България – основни принципи и мерки за тяхното изпълнение”, която ще се проведе в София на 26 ноември 2009 год., от 11 часа в хотел „България”, зала Десислава.

 

В конференцията ще вземат участие представители на изпълнителната власт и неправителствения сектор.

 

 

По време на конференцията ще бъде представена „ Бяла книга - ефективна подкрепа чрез социални услуги за уязвимите групи в България.Основни принципи”, както и  английския опит в прилагането на принципа за индивидуални бюджети в социалната сфера.

 

 

 Бялата книга е стратегически документ,  изработен от Платформа „Социални политики”  и подкрепена от  неправителствени организации от цялата страна.

 

 

Документът има претенцията да бъде “заявката” на гражданските организации за успешна социална подкрепа. Изложените в него принципи са всъщност основните оси, които задължително трябва да изпълни една социална политика за подкрепа чрез социални услуги на уязвими групи, за да бъде тя успешна. Освен това, документът прави и оценка на de facto случващото се в България. Същностната част на документа е посветена на конкретните препоръки, които следва да се приемат от правителството, за да се изпълнят в България изведените принципи чрез тяхното прилагане.


Предварителната програма може да изтеглите от линка по-долу.

 

 

 

Моля, да потвърдите участие до 20.11.2009 год. на ел. поща info@bcnl.org 

 

 

 

За участници извън София, е осигурена възможност за поемане на разходи за пътуване и една нощувка. Моля, посочете в потвърждението дали  ще се ползавате от тази възможност.

 

 

Предварителна програма

назад