cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

ПРЕДМЕТИ НА ДЕЙНОСТ 2021 - отново ще разкажем стойностни истории

2 Септември 2021
ПРЕДМЕТИ НА ДЕЙНОСТ 2021

След края на фестивалното лято, изпълнено със серия от значими събития, срещи, обсъждания и дискусии, отново дойде ред да поговорим за успехите и постиженията сред гражданските организации и да разкажем за смисъла от дейността им.

Вълнуваме се обявим второто издание на кампанията „Предмети на дейност“, в която поставяме на фокус работата на неправителствения сектор в страната – през серия фотографии на лични предмети, които символизират професионалните победи на група граждански лидери.

Силно вярваме, че именно гражданският сектор е този, който променя средата, който е коректив на властта и който оказва подкрепа на най-уязвимите, но често работата на НПО в България остава неразбрана”. Ето защо поканихме 40 двигатели на организации да се включат със своите лица и истории на промяна и с предметите, свързани с тези победи.

Търсихме лични предмети с история. Знаем, че хората се свързват най-силно с истории, а предметите са мощен и наситен със смисъл визуален материал. Вярваме, че пътят на сектора напред минава именно през разказване на истории, през общо действие и през изразяване на взаимна подкрепа.

Тази година БЦНП ставаме на 20 години, което е още един повод да увеличим споделянето на успехите на гражданските организации - като покажем хората в тях и техните постижения.

Кампанията стартира днес и ще продължи до края на месеца, а междувременно столичани и гости на града ще могат да се запознаят с част от НПО хората и техните предмети чрез фотоизложбата със снимки на изтъкнатия български фотограф Яна Лозева. Намира се пред Кино Кабана в София, и може да бъде посетена и разгледана до 14.09.2021 г.

Цялата кампания можете да бъде проследена и на нашата Facebook страница през септември.

“Предмети на дейност” се случва в сътрудничество с глобалното креативно студио Fine Acts и благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България, Фондация Отворено общество и Столична община.

             

 

назад