cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Приключи обучението по фъндрейзинг за НПО

20 Април 2018

На 17 и 18 април се проведе традиционното обучение "Фъндрейзинг за НПО. Стратегически подходи", което организираме всяка пролет от 2016 година насам. Обучението се проведе в София и събра близо 20 участници от цялата страна с минимален или без никакъв опит във фондонабирането.

Способността на неправителствените организации да привличат подкрепа и финансиране чрез фъндрейзинг е ключова и има отношение към тяхната устойчивост и пълноценен живот. Затова обучението обхвана изграждането на умения и придобиването на основни знания за стратегическите подходи в набирането на дарения от индивидуални и корпоративни дарители.

Съдържанието на отделните модули покри всички стъпки в процеса по привличане и взаимодействие с дарителите – от тяхното идентифициране до управлението на контакта с тях, въвличането им в живота на организацията, правните регламенти на тези отношения. Всяка лекция е допълнена от добри примери и практики както от български организации, така и от международни. За да дадем възможност на участниците да усвоят в дълочина информацията, да я осмислят и пречупят през собствените каузи и опит, заедно правихме практически задачи, споделяхме мнения, давахме обратна връзка.

Пъстротата от хора, каузи, организации и градове създаде една изключително приятна, ползотворна и вдъхновяваща атмосфера. Всяка идея беше насърчена, чуждото мнение – уважено, а хрумките за нови проекти и кампании -  посрещнати с въодушевление.

За да насърчим участниците да работят последователно и трайно за привличане на по-широка подкрепа сред своята общност, ние даваме възможност да кандидатстват за малки грантове /до 2 000 лв./, с които да финансират своя фъндрейзинг инициатива. Срокът за подаване на кандидатурите е 15 май.

Обучението се организира от Български център за нестопанско право в рамките на Програма за подкрепа на граждански организации в набирането на дарения и се финансира от  Фондация „Америка за България".

назад