cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Програма за социално предприемачество за нестопански организации 2013/2014

22 Май 2013

             


До 28 юни 2013 г. се набират кандидатури за участие в програма за социално предприемачество за нестопански организации 2013/2014 г.

 

Българският център за нестопанско право, Програмен и аналитичен център за европейско право и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация „Америка за България" обявяват програма за социално предприемачество, включваща обучения по социално предприемачество и развитие на стопанска дейност от неправителствени организации, подготовка на бизнес план за стартиране на стопанска дейност и участие в конкурс за най-добър бизнес план. Медийни партньори на програмата са вестник Капитал и Offnews.bg.
 
Три неправителствени организациите ще си разпределят увеличеният награден фонд от 30 000 лева, предоставен от Фондация УниКредит и Фондация „Америка за България".

 

За кого е подходящо да кандидатства:
 Инициативата е подходяща за всички неправителствени организации, които развиват или имат намерение да развиват стопанска дейност в подкрепа на своята мисия и цели. За участие могат да кандидатстват НПО, които:
 · съществуват повече от 1 година (т.е. регистрирани преди 30 юни 2012 г.);
 · имат най-малко два успешно изпълнени проекта/инициативи в последните 2 години;
 · имат годишни приходи над 10 000 лева за последната година (2012 г.) или повече от 30 000 лева за последните две години (2011 и 2012 г.).
 
В програмата може да се включат и организации, които са участвали в конкурса в предходни години, но не са получили награди.
 
Предимство при селекцията на участниците ще бъде давано на активни организации, които разполагат с добре подготвен екип и готовност да реализират бизнес идеята си. Основен критерий ще бъде мисията на организацията и връзката между нея и предложената идея за развиване на стопанска дейност.

 

Подробна информация относно изискванията към кандидатите, условията и документите за участие можете да видите тук.
 

 

назад