cookies-icon
Ние използваме бисквитки
(Не са ядливи)
Добре или Информация
Затвори
Начало Начало Начало Търсене Facebook EN

Новини

Семинар на тема Generational change of the NGO leadership in Central and SouthEastern Europe

6 Февруари 2012
На 10 февруари 2012 г. Фондация "Чарлз Стюърт Мот" организира семинар по проект ViabilityNet, на който ще се обсъди промяната в лидерството на НПО в Централна и Югоизточна Европа. През последните 20 години развитието и управлението на НПО се изправиха пред редица предизвикателства: сменят се поколенията лидери и лидерските стилове, променя се обществената среда и потребностите на целевите групи на организациите. Някои НПО показват завидна гъвкавост в посрещането на тези промени и приобщаването им в своите мисиите и цели.

Семинарът е част от проект ViabilityNet, финансиран от Фондация Мот.  ViabilityNet е мрежа от НПО от Централна и Източна Европа, които помагат на други организации в страните си да подобрят своята работа чрез обучения, обмяна на знания и умения, наставничество и др. Споделянето на опит позволява на партньорите в мрежата да определят практики на развитие, които са се доказали като успешни в контекста на развитие на гражданското общество в годините на преход.

Целите на семинара са да се установи как са се променили средата и предизвикателствата, пред които са изправени НПО лиредите, както и какви са необходимите нови модели на лидерство, които изисква работата в НПО сектора.

Част от семинара може да бъде проследен на живо на http://www.1snsc.sk/live на 10 февруари, петък, от 9 до 12 часа.
назад